צורת אילחוש בניתוח מניסקוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צורת אילחוש בניתוח מניסקוס
    ח. אלפשה
    02/10/2012

חבר שעומד בפני ניתוח מיניסקוס שיתף אותי בלבטים שיש לו, (לאחר שהתבקש ע"י הצוות שאמור לנתח אותו לבחור את צורת האילחוש שהוא מעדיף להיות מנותח בה מבין שתי אפשרויות שהאחת שבהן היא הרדמה מלאה והשניה - זריקת אפידורל לעמוד השדרה). שאלתי אני למומחי הפורום היא: האם לא קיימת אפשרות נוספת (שאם אכן קיימת היא עדיפה בעיני על פני השתיים הקודמות) והיא זריקת הרדמה מקומית לאזור המנותח (מהסוג שמקובל בטיפול שיניים ממושך כמו טיפול שורש, למשל). תודה מראש למי שיאיר את עיני בנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צורת אילחוש בניתוח מניסקוס - תגובה

ד''ר מרדכי ויגלר
    02/10/2012

ניתוח למניסקוס בד"כ מתבצע על ידי ניתוח ארתרוסקופיה - מדובר בהחדרה של מצלמה + מיכשור לברך. 2 צורות האילחוש הינם המקובלים כאשר באפידורל מדובר בהרדמה של הרגליים בלבד עם יתרון ברור על פני הרדמה כללית. בהרדמה כללית יש צורך להכניס צינור לדרכי הנשימה ולהנשים את הריאות. כמובן שלכל פעולה יש סיבוכים וסיכונים אפשריים - צריך להפנות את השאלה לרופא המרדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואני חוזר על השאלה שבעצם לא נענתה

ח. אלפשה
    02/10/2012

שאלתי אני למומחי הפורום היא: האם לא קיימת אפשרות נוספת (שאם אכן קיימת היא עדיפה בעיני על פני השתיים הקודמות) והיא זריקת הרדמה מקומית לאזור המנותח (מהסוג שמקובל בטיפול שיניים ממושך כמו טיפול שורש, למשל). תודה מראש למי שיאיר את עיני בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואני חוזר על השאלה שבעצם לא נענתה - תגובה

ד''ר אלון בורג
    07/10/2012

ניתן עקרונית לבצע בלוק סכיאטי ופמורלי משולב, אך לא כל מרדים מיומן בשיטה זו, ולעיתים היא לא תופסת ואז צריכים להוסיף הרדמה כללית.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו