מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצות דיסק + בעיית ברךיעל02/11/2012
שלום רב,
מראש מצטערת על הפנייה, ועל אורך ההודעה, אין לי יותר מדי אופציות, אני חיה בחו"ל כרגע (ארופה - עבודה) ואין לי יותר מדי מה לעשות לצערי...
רקע:
בת 30
פציעה בצבא
2 פריצות דיסק +בקע גב תחתון סי טי אחרון בוצע לפני הרבה זמן.
אדלג על בעיות שלב בניינים ואגיע לבעיה העכשוית:
בדרך כלל ההקרנות כאב מפריצת הדיסק (זה כאב קבוע ויומיומי אצלי היו בגב התחתון ולרגל שמאל, לפני כחודש התחיל כאב חזק מאוד עם הקרנות (עד כדי צליעה) לרגל ימין?! לא יכולה לשבת לא יכולה לעמוד...
במקביל כשאני מכופפת את רגל ימין כשיש עליה משקל נשמע צליל מזעזע (אין לי איך לתאר אותו חוץ מכמו שדלת חורקת אולי... אבל לא בדיוק).
להלן 2 בעיות שאין לי מושג אם יש קשר ביניהן.
בברך אין כאב חוץ מדקירה חזקה מאוד פעם בכמה זמן...אבל החריקה קבועה, ושומעים אותה חזק מאוד, בעיקר כשאני יורדת במדרגות.
בנתיים כאבי הגב/ירך/רגל הפכו ליות יותר ויותר מזעזעים ולפני 3 ימים איבדתי תחושה ב3 אצבעות בכף הרגל וכל כמה דקות הרגל "נרדמת" בעיקר מהברך ומטה, אם זה בישיבה, הליכה או שכיבה + כאבי תופת (ופיתחתי כבר סף כאב גבוה).
ביצעתי צילומי רנטגן של הברך והיום בבדיקה אצל הרופא עלה:
הכאבי גב - אין מה לעשות, זה הפריצות דיסק הכאב יעלה וירד (לא ברור מה יקרה עם איבוד התחושה באצבעות וההרדמות של הרגל.
ברך - אין חריגות בצילומים (היא אפילו לא ראתה אותם רק הסתמכה על הדף שצורף מהמרפאה שביצעה את הצילומים (יתכן שיש להם מומחכה שמבצע את הניתוח צילום?) ובנוסף היא אף פעם לא בדקה אותי פיזית חוץ מלשמוע את הברך).
אז התשובה הייתה שאין בעיה בצילום... ולמה זה עושה את הרעש וכואב לא ברור. אבל אין מה לעשות.
הטיפול שניתן - כדורים נגד כאבים שאני מעדיפה לא לקחת.
ההפניה לביצוע MRI לגב.
השאלות שלי הן:
1. האם ניתן לראות בעיות סחוס בצילום רנטגן? כי אני לא רופאה אבל חוששת שאולי יש בעיה בסחוס ולא בעצם...
כמו מה נשמעת הבעיה עם הברך?
2. שאלה מוזרה אבל אין לי ברירה, כמה עולה ביצוע בדיקת הMRI בארץ. העלות כאן היא מאוד מאוד גבוה...
כמובן שאשמח לקבל כל המלצה אחרת!
אני סובלת מאוד ובעיקר בחודש האחרון בגלל הכאב, אין רגע שאני לא מרגישה את הכאב... משנה תנוחות ישיבה, שכיבה, כשלפעמים זה עוזר לכמה דקות ואז שוב כאב נוראי ביותר.
זה פוגע לי בשינה, באיכות חיים ומתחיל להגיע גם לעבודה (סירבתי לחופשת המחלה אותה רצתה לתת לי הרופאה בשל נסיבות העבודה).
בנסיעות זה סיוט כפול... לעמוד, לפעמים לא אופציה...
בבקשה! אשמח לכל עצה אני כבר לא יודעת מה לעשות.
בבקשה!
תודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש אפשרות לתגובה בבקשה?
יעל05/11/2012תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצות דיסק + בעיית ברך - תגובה
ד''ר אלון בורג12/11/2012שלום רב
לדעתי אין קשר בין הכאבים לאורך הרגל שמתאימים לפריצת דיסק לבין הכאבים בברך.
לגבי פריצת הדיסק, יש לשקול לאחר ביצוע הMRI זריקה מקומית לפי הגובה בו הדיסק מפריע. במידה ויש החמרה יש לשקול טיפול ניתוחי.
לגבי הברך קשה לתת עצה בלי לבדוק, ייתכן בעיה במניסקוס או שיש פליקה שזו מן רצועה בברך שמשתפשפת.
אין לי מוזג כמה עולה MRI בארץ.
בברכה
ד"ר אלון בורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?