שיקום לאחר ניתוח שבר בטלוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום לאחר ניתוח שבר בטלוס
    כפיר
    11/11/2012

שלום רב , בתאריך 1.9.12 עברתי ניתוח וקיבוע שבר בכיפת טלוס ימין. הקיבוע באמצעות 8 מסמרים קטנים של 2.5 מ"מ בתוך העצם. ( תאונת אופנוע וכתוצאה מאימפקט אנכי עם הקרקע נשבר הטלוס )
    ההנחיות לאחר הניתוח : 8 שבועות גבס , לאחר מכן הגעתי לביקורת שבה בוצע צילום רנטגן לבדיקת האיחוי והצלקת - תקין . ההנחיות : הורדת הגבס ושחרור לתקופה של 3 שבועות ללא דריכה,פיזוטרפיה פאסיבית ע"י פיזוטרפיסט והידרוטרפייה.
    חשוב לי לציין שפיזוטרפייה והידרוטרפייה החלו לתת תחושה לכל הקרסול ברמת הרקמות ותחילת תזוזת מפרק שלא ע"י עומס דריכה. הפיזוטרפיסיים היו מאד זהירים ולא עבדו לי חזק על הרגל לנוכח ההנחיות של הרופא שלא לדרוך ופירשו זאת לתרגול עדין בלבד. מבחינתם הם לא מאמצים את הרגל עד שאתחיל לקבל דריכה.
    שבוע שעבר ביקורת נוספת ללא צילום עם הנחיות הבאות : היות והמפרק ללא טווח משביע רצון מבקש להתחיל לדרוך ולבצע פיזוטרפיות והידרוטרפייה לחיזוק השרירים ברגל ,גיד אכילס ושרירי השוק. בגדול הוא לא היה מרוצה מהתוצאה של שלושת השבועות וציפה ליותר טווח תנועה.
    אני שבוע אחרי עבודה קשה וכואבת עם מתיחות לגיד אכילס חיזוק שרירים ופתיחת טווח מפרק ( מאד כואב ) מציין שהנפיחות קיימת ולפי הרופאים נפיחות הגיונית נורמאלית לארועים אלה. הדריכה עם קביים עדיין מרגיש את הטלוס ואת הכאב של המשקל אך יש לציין שהטווחים משתפרים במעט אך לוקח זמן.
    אני מעוניין לשאול האם הכאבים הגיוניים וזה חלק מההחלמה ? האם לא נדרש נעל מיוחדת היות והרופא אמר באופן די מזלזל " לא צריך כלום תתחיל לדרוך אפילו יחף או עם סנדלים " יכול להיות שזה ההומור שלו אבל בכל זאת החשש שלא יהיה לי נזק. כמו כן רק בעוד חודשיים ביקורת . האם ניתן לומר שבקצב הטיפולים היומיים והאימונים בבית טווח התנועה ישתפר עד לכדי 100 אחוז והאם אצליח לדרוך ללא קביים בקרוב ( כמה זמן זה לוקח עד שאין צורך בקביים ? ) במקרים כמו שלי .
    תודה רבה
    כפיר
    צירפתי תמונה של צילום לאחר התאונה לפני הניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיקום לאחר ניתוח שבר בטלוס - תגובה

ד''ר אלון בורג
    12/11/2012

שלום רב
    שבר בטאלוס יכול לקחת זמן רב להתרפא.
    יש לעבוד בפיזיותרפיה. לא בטוח שתצליח לקבל את כל הטווח בחזרה, אך זה פחות חשוב. יותר חשוב שלא יכאב בהמשך.

בברכה
    ד"ר אלון בורג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך ד"ר בורג

כפיר
    12/11/2012

תודה ד"ר בורג
    הייתי מעוניין לקבל תשובה לשאלתי ביהבטי זמני החלמה ( אני בן 35 פעיל ספורטיבית ). תשובתך לגבי האם יהיו כאבים או לווא ושכנראה לא אשיג את כל הטווח מעלה הרבה סימני שאלה ואינה ממצא את הפוטנציאל כאן באתר.
    מה זאת מבחינתך עבודה בפיזוטרפיה האם עבודה יומיומית כמו שאני מבצע הינה מקובלת ( אני חש בכאבים לאחר עבודה מאומצת ) האם לא כדאי לשים גרב אלסטית אורטופדית לתקופה הנ"ל. אשמח למתן תשובה מקצועית מבחינתך למקרים כמו שלי.
    שוב תודה
    כפיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו