גב תחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גב תחתון
    ריקי
    24/12/2012

שלום רב,
    אני בת 27. לאחרונה חליתי בסטרפטוקוק חריף (כנראה גם בשילוב עם מחלת הנשיקה) ולאחר מכן החלו לי כאבים בכל מיני אברים בגוף, בין היתר כאב חזק בגב התחתון.
    הגעתי לאורטופד שעשה לי בדיקה גופנית ולא ראה כל בעיה, ליתר בטחון הוא שלח אותי לצילום רנטגן של עמוד שדרה תחתון.כשהוא ראה את הרנטגן הוא נבהל, אמר שנראה לו שיש שבר דחיסה בחולייה L1 ונתן לי הפנייה לבדיקת MRI (והסביר זאת בגילי הצעיר).
    בסיכום הביקור הוא כתב "צילום עמ"ש מותני - יישור לורדוזיס, שבר דחיסה ב-L1".
    קופת החולים שלי עושה בעיות עם ההפנייה לMRI ומערימה עוד ועוד קשיים...
    היום, לבקשת קופת החולים, מכון הרנטגן נתן לי דיסק עם הצילום ופענוח שעשה רופא אחר (שכנראה עובד עם מכון הרנטגן) והוא כתב:
    - קומפרסיה בחולייה L1.
    - מספר גשרים ע"ש "שמורל" בחוליות L1-L4.
    - היצרות מירווח בין החוליות D12-L1-L2.
    האם שני הרופאים ראו את אותו הדבר בצילום? מה המשמעות של התוצאות? ומה עושים עכשיו...?
    תודה רבה על העזרה, אני קצת אבודה עם הפרוצדורות האלה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גב תחתון

הוספת תגובה

• אם תתייצב נכון הכאב יפחת ללא ספק

רפי עשת
    28/12/2012

ישיבה וקימה מכיסא - נשמע סתמי - ממש לא.
    אומנות הפשטות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

כפיר בן גליל
    28/12/2012

קומפרסיה, נשמע כמו דחיסה שזה מה שאמר הרופא, בכל מקרה תמתיני לאבחנה של האורטופד לגבי הצילום, ותשארי רגועה, במיוחד בגיל מעיר לגוף יש יכולת החלמה מדהימה..
    כפיר בן גליל - רפואה סינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו