כתף - כאבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתף - כאבים
    רביב
    31/01/2013

שלום,
    אני בן 34, בריא.
    כחודש סובל מכאבים בכתף ימין, במיוחד בהרמת היד וגם בלילות.
    אורתופד רשם לי אתופן Etopan 400 מ"ג, 2 כדורים ביום ל 10 ימים.
    הוא גם המליץ על פיזוטרפיה.
    עבר שבוע מאז התחלת הטיפול באתופן, והכאבים לא חלפו אך הוטבו במעט.
    פיזוטרפיה לא נעשתה עדיין.
    שאלותיי:
    1. האם יש צורך להחליף את הטיפול, כי הכאבים לא עברו?
    2. מה היית ממליץ להמשך או שינוי טיפול, אם בכלל?
    3. האם פיזוטרפיה הכרחית כדי להקל על הכאבים? האם בגלל שעדיין לא נעשתה הכאבים עדיין קיימים?
    תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתף - כאבים

הוספת תגובה

• כתף - כאבים - תגובה

ד``ר רם ירון
    05/02/2013

מצב תגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתף - כאבים - תגובה

אורן לרנר
    10/02/2013

שלום רביב,
    הכתף היא המפרק בעל טווח התנועה הגדול ביותר בגוף האדם. תנועתיות באה תמיד על חשבון יציבות, ולפיכך הכתף מועדת מאוד לפציעות החל מפריקות וכלה בדלקות שונות ובקרעים של גידים. מהמידע אותו אתה מעלה בשאלתך, נראה כי אכן מדובר בדלקת באחד מן הגידים סביב הכתף. ייתכן כי הכאבים יחלפו עם הזמן מאליהם, אך יש לקחת בחשבון שני דברים - האחד, יכול להיות שהכאב לא יחלוף לגמרי, ואז תהיה ניצב בפני בעיה כרונית, קשה יותר לטיפול, ועם פוטנציאל הדרדרות עם השנים. השני - ייתכן שהכאב יחלוף, אך הגורם להופעתו יישאר לא מטופל ועלול להתפרץ מידי זמן ברמת חומרה כזו או אחרת.
    אני מצטרף להמלצת האורטופד - פנה לפיזיותרפיסט מומחה, שיבצע בדיקה מקיפה של הכתף שלך, ויוכל לעזור לך להחלים מהכאב הנוכחי ולהקטין את הסיכון להופעתו בעתיד.

בברכה,
    אורן לרנר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו