מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית גב- בלטי דיסקטל11/03/2008
הנה הסיפור שלי בהכי בקצרה שאני יכול. אני חייל אוטוטו בן 21..
מאז שאני קטן אני זוכר את עצמי סובל מכאבי גב תחתון- קרי גיל 13 לערך.
הלכתי לאורטופד עוד בילדותי שלחו אותי לצילומים יצאו תקינים- נעשו מדרסים לא עזרו. העניין הוא שבזמן שהייתי ילד הכאב לא היה חד מספיק ולכן התעלמתי. כשהתגייסתי עקב המסעות וכו' הכאב נהיה חזק יותר. עשיתי עוד ועוד מדרסים בהמון כסף שלא עזרו.
הכאב הוא כאב גב תחתון שמקרין לרגליים ומקים אותי משינה בבוקר וכואב כל הזמן במהלך כל היום. כידוע רופאי הצבא אינם מקשיבים יותר מדיי.
שלחו אותי למיפוי עצמות spect שם הממצא אמר ש: עקמת קלה קמורה שמאלה. ריכוזים מוגברים במקצת בחוליות D12 L1-2 .הממצאים מודגמים היטב במיפוי הפלנארי. לפי מיפוי ספקט ניתן למקם את הממצא לזיזים הלטרליים והאחוריים של גופי החוליות. יכול להתאים לספונדילוזיס. לסיכום: חשד לספונדילוזיס בחוליה הגבית האחרונה D12 וחוליות L1-2.
זה מה שהיה רשום. אמש חשתי כאבים בהליכה וניגשתי למיון. שם נאמר לי שעליי לעשות CT עמ"ש.הרופא במיון כתב כך:
בלט דיסק קל L3-4 L4-5 ללא סימני ליזיס או ליסטזיס.
השאלה שלי היא מה עושים כרגע? מה אומר המצב שלי כרגע? הוא לא כזה פירש לי בדיוק ממה נוב הכאב החד הזה. זה פשוט סיוט שאין כמוהו. לא לישון בלילות זה בעיה. האם צריך עוד בדיקות?
מצטער על הסיפור הארוך אך אני אובד עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות גב
ד''ר שמואל לובושיץ12/03/2008מומלץ להיבדק ע"י מומחה בתחום האורתופדיה העוסק בעיקר בתחום מחלות עמוד השדרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?