כאב ממושך בקרסול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב ממושך בקרסול
    אייל
    16/02/2013

שלום רב.
    לפני כחודש וחצי סובבתי את הקרסול פנימה בזמן משחק כדורגל. לאחר מכן הייתה נפיחות (ללא שטף דם) במקום (באיזור העצם הבולטת החיצונית) וקושי בהליכה אך אחרי יומיים של מנוחה עברה הנפיחות וחזרתי ללכת ללא כאב. העניין הוא שעדיין אני מרגיש כאבים בקרסול כאשר אני נוגע במקום, כאשר אני מסובב פנימה את הרגל או כאשר אני נוחת על הרגל מקפיצה. האם כדאי לי לפנות לרופא או האם זה טבעי שכאב בקרסול ימשך זמן כה רב. כמו כן האם ישנם תרגלים שעליי לעשות על מנת לחזק שוב את הקרסול?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב ממושך בקרסול

הוספת תגובה

• כאב ממושך בקרסול - תגובה

אורן לרנר
    18/02/2013

שלום אייל,
    ממנגנון הפציעה אותו אתה מתאר ניתן להניח שמדובר במתיחה בדרגה כזו או אחרת של מתיחה של אחת מרצועות הקרסול, שתפקידן לשמור על יציבותו. חודש וחצי לאחר הפציעה זהו עדיין פרק זמן סביר ל"שאריות" של כאב, בהנחה שקיימת מגמת שיפור עם הזמן. במידה ולא קיימת מגמה כזו, או אם הכאב לא יחלוף לגמרי, מומלץ לפנות לאורטופד לבדיקה.
    בכל אופן, מאחר וברצועות אלה ישנם חיישנים שמטרתם להניע תגובה מהירה והפוכה לכוון המתיחה על ידי השרירים הנגדיים לה, ומאחר וסביר שתפקודם נפגע - אתה חשוף כרגע, ככל הנראה, לנקעים חוזרים. מומלץ לפנות לפיזיותרפיסט, שיעריך את מידת הנזק, יטפל בנושא הכאב וטווחי התנועה, ולא פחות חשוב - יכוון אותך לתרגילים נכונים לשיקום מלא של הקרסול.

בברכה,
    אורן לרנר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אייל
    18/02/2013

תודה רבה אורן אעשה זאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו