הבדלים בין צילומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבדלים בין צילומים
    לימור
    17/02/2013

בעיקבות כאבים בגב תחתון הומלץ לי לעשות צילום רציתי לדעת מה ההבדל בין מיפוי עצם לאולטרסאונד ולסי טי 1 מה ההבדלים ביניהם 2 מי הכי יעיל לקבל דיאגנוזה על כאב לא ברור 3 מי הכי פחות מזיק מבחינת קרינה 3 האים יש עוד סוגי צילום שאתה ממליץ לי במקרה הזה שקיימים בקופת חולים ולא מזיק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבדלים בין צילומים

הוספת תגובה

• הבדלים בין צילומים - תגובה

אורן לרנר
    20/02/2013

שלום לימור,
    באופן כללי ביותר: צילום CT מבוסס על קרינת רנטגן (גדולה בהרבה מהקרינה בצילום יחיד) היוצרת תמונה כללית של האזור הנסקר. מיפוי עצם מתבצע על פי רוב עם חומר רדיואקטיבי שהנבדק שותה/מוזרק לפני הבדיקה, ובבדיקה מבוצע למעשה צילום שנועד לזהות האם יש קליטה מוגברת של החומר שנשתה (או הוזרק), דבר שיכול להצביע על פתולוגיות שונות. בדיקת U.S מבוססת על שידור של גלי קול לרקמה וקליטתם בחזר על ידי המכשיר ליצירת תמונה כוללת, בדומה לסונר.
    לכל אחת מהבדיקות המתוארות יש יתרונות וחסרונות ביחס למידת הקרינה (כשברור של-CT מידת החשיפה לקרינה היא הגבוהה ביותר), איכות הבדיקה ביחס לרקמות מסוימות או פתולוגיות מסוימות וכן הלאה.
    בידי הרופא כל האינפורמציה הזו, והוא ישלח אותך לבדיקה המתאימה ביותר על פיה. בכל אופן, תלוי מה משך הזמן ממנו את סובלת מהכאב? מה גילך? האם בוצעה בדיקת רנטגן רגילה? האם הכאב ממוקד לגב בלבד או שמקרין גם למקומות אחרים? האם יש בעית תחושה או כח באחת או שתי רגליים? וכן הלאה.
    בדרך כלל, אם הכאב ממוקד, ללא חסר תחושתי או מוטורי וכדומה, יסתפק הרופא בבדיקת רנטגן פשוטה, וגם היא לא תמיד מחויבת המציאות. בנוסף לכך, סביר שייתן לך מרשם לכדורים (או זריקה) נוגדי כאב/דלקת ואף ישלח אותך לטיפול פיזיותרפיה, שנמצא יעיל בטיפול בחלק גדול מכאבי הגב.

בברכה,
    אורן לרנר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

לימור
    21/02/2013

בהמשך לתשובתך היו חסרים לך כמה פרטים לגבי אני אישה בת 47 בריאה שלא ילדה ובחודש וחצי האחרונים התחילו לי כאבים בגב תחתון מעצם הסקרום עד כנף שמאל של עצם האגן כולל ויש זמנים שאיני יכולה להתכופפף בכלל רק אחרי מתיחות אני יכולה לתפקד חשבתי שיש לי פריצת דיסק אבל אחרי בדיקה אצל האורטופד הוא שלל זאת ואז ביקשתי הפנייה לצילום בכדי לבדוק מה קורה שם(דלקת או ניוון או בעיה בסחוס וכו)הוא רצה לשלוח אותי למיפוי עצם ולא רציתי בגלל החומר המוזרק ולכן שלח אותי לסי טי האם אפשר לעשות רנטגן ועדיין לקבל דיאגנוזה מדויקת על מה שקורה בגב התחתון שלי? תודה לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

אורן לרנר
    21/02/2013

שלום לימור,
    צילום רנטגן כשלעצמו לא יכול לאבחן בד"כ את הבעיה, אך יכול לשלול בעיות מסוימות. ככלל, כל הבדיקות עליהן דיברנו נקראות "בדיקות עזר", וכשמן כן הן - נועדו לסייע לרופא לאבחן את הבעיה, כשבד"כ עיקר האבחון הוא תוצאה של בדיקה קלינית פיזית, לה אין תחליף. חודש וחצי של נראה לך אולי כנצח, אך זה לא פרק זמן כזה ארוך על מנת להלחץ ממנו. מדובר בד"כ בתהליכים שדורשים את הזמן שלהם, וניתנים לרוב לזירוז על ידי טכניקות טיפול שונות.

בברכה,
    אורן לרנר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו