כאבים בשורש כף היד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בשורש כף היד
    אסתי
    19/02/2013

כבר כמה חודשים כואב לי מאוד בשורש כף היד של יד ימין, אני עובדת מול מחשב בערך 9 שעות ביום ויכול מאוד להיות שאני מחזיקה את העכבר בצורה לא נכונה, הייתי אצל אורטופד שהעלה חשד לדלקת בגידים בשורש כף היד, עשיתי אולטראסאונד וקיבלתי תשובה אתמול, לא כ"כ הבנתי מה התשובה אומרת והתור לאורטופד עוד רחוק.. אשמח אם תעזרו לי להבין מה המשמעות. התשובה היא- "גידים מיישרים כולל דה קרוון הדגמה תקינה, גידים מכופפים הדגמה תקינה, בשורש כף היד לא נצפה נוזל סינוביאלי."

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשורש כף היד

הוספת תגובה

• כאבים בשורש כף היד - תגובה

אורן לרנר
    20/02/2013

בקר טוב אסתי,
    ברכותי - תוצאות בדיקת האולטרה סאונד שביצעת מצביעות על כך שאין כל בעיה בגידי כף היד שלך ואין עדות לדלקת בהם או בשורש כף היד.
    מאוד ייתכן שהכאבים נובעים מאופי עבודתך ומתנוחת העבודה, אך ככל הנראה לא מדובר בתהליך דלקתי באזור הכאב. כאב כזה, על אף שחסרים הרבה פרטים מכדי להבין את אופיו, תדירותו ופיזורו, יכול לנבוע מבעיה מכאנית בכף היד או מכאב שמקורו מאזור מקורב יותר, קרי האמה/המרפק/הזרוע/הכתף/הצוואר/עמוד השדרה הגבי. דרושה בדיקה פיזית (לאחר השלמת המידע החסר) בכדי להגיע לאבחנה ולטיפול. האם פנית לרופא? האם הופנית לפיזיותרפיה (בהחלט יכולה לעזור במקרים מעין אלה).

בברכה,
    אורן לרנר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניתי לרופא,

אסתי
    21/02/2013

הוא שלח אותי לUS, עוד לא חזרתי אליו, התור רק שבוע הבא. היד מאוד כואבת לי, בשעות העבודה יותר כואב אך גם בזמן מנוחה אני מרגישה כאבים חזקים משורש כף היד ולמעלה לכל האצבעות כשעיקר הכאב הוא בשורש כף היד. מדי פעם אני מרגישה את זה גם במרפק אבל ממש לכמה שניות וזה נעלם. מה אתה ממליץ? לבקש לבדוק את הגב? גם שם יש קצת כאבים אבל נראה לי מישיבה ממושכת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניתי לרופא, - תגובה

אורן לרנר
    21/02/2013

שלום אסתי,
    מעבר להמלצות שהמלצתי אין הרבה מה להוסיף. הרופא ישלים את התמונה עם קבלת תוצאות הבדיקה, ויחליט כיצד להתמודד עם הבעיה ולנסות לפתור אותה. כאמור, בלתי אפשרי לתת עצות מקצועיות ללא בדיקה מקיפה. נסי לראות האם ישיבה זקופה עם הטיה של הראש לצד הנגדי ליד הכואבת בזמן שכואב מפחיתה את הסימפטומים.

בברכה,
    אורן לרנר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו