מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קליקים-רעשים מטרידים בצווארקובי19/02/2013
היי
אני בן 24 ולפני בערך שלוש שנים נפלתי והצוואר שלי נזרק ואני זוכר שהוא כאב לאורך שעה לאחר מכן. שמתי לב למחרת שכשאני מסובב את הצוואר משמאל לימין בנקודה מאוד מסוימת בתזוזה יש קליק חזק וזה קורה כל פעם שאני מסובב (בלי לחכות 20 דקות) בין קליק לקליק. אולי יש תחושה לא נעימה קטנה ברגע הקליק אבל לא משהו כואב. זאת אומרת מה שמפריע לי זה הרעש עצמו.
לפני חודשיים הרגשתי שכמות הקליקים התגברה ואז כשאני מניע את הצוואר בתנועה של הסתכלות כלפי מעלה אני שומע המון המון קליקים קטנים וכשאני נושם לפעמים יש קליק קטן. יש ימים שזה היה פחות גרוע ויותר גרוע, אבל זה היה בתחום שאפשר לסבול בקושי. היום קמתי בבוקר וזה נהיה יותר גרוע, וכשאני מטה את הצוואר לימין ושמאל אני שומע המון קליקים קטנים שמזכירים צליל של גרגירי חול שנתקעים בשיניים, והיום בבוקר כשקמתי כשהבטתי בתנועה מלמעלה למטה שמעתי קול של "סווישש", ומדי פעם כשהבטתי שמאלה פתאום שמעתי רעשים של קליקים. בקיצור יש התדרדרות מתמדת.
הרעש של הקליק כשאני מסובב את הראש משמאל לימין שונה מהרעשים של הקליקים לשאר הכיוונים והוא יותר בולט. שאר הקליקים קטנים, אבל מטרידים מאוד. פעם הייתה לי תנועה חלקה.
אני חייב להגיד שאני יושב מול המחשב כל היום ולא עשיתי עד היום תרגילים (כי לא ידעתי שזה עלול להתפתח לכזה מצב).
הלכתי כבר לשלושה אורטופדים מתמחים באורטופדיית גב, השלישי היה פרופסור. הרופא הראשון אמר שהרפואה מטפלת רק מתי שיש כאבים, השני שלח אותי לפיזיוטרפיה - הפיזיוטרפיסט לא ידע מה לעשות איתי ופחדתי מהמניפולציות שיעשה עלי מכיוון שלא ידע מלכתחילה מה לעשות איתי, הפרופסור צילם אותי בx-ray ולפי טענתו "הצוואר שלי ממש לפי textbook" זאת אומרת אין משהו שנראה בצילומים. ואומר שהקליקים הם "נורמאליים" ושבגילי המפרקים אמורים להיות בריאים לחלוטין. אני יכול לצרף את הצילומים כאן אם יש צורך. בנוסף לרעשים אני חושב שבחלק מהקליקים קיים עקצוץ/הרגשה מסוימת קלה אבל זה לא כאב.
אני לא יודע מה לעשות והרעשים מאוד מטרידים אותי ואני ממש לא מרגיש בריא או נורמאלי כאשר כל הצוואר שלי רועש, והאם אפשר לתקן את הבעיה הזו ושאחזור כפי שהייתי פעם.
אוכל לצרף את הצילומים אם צריך.
תודה רבה על הייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים-רעשים מטרידים בצוואר - תגובה
אורן לרנר20/02/2013שלום קובי,
משאלתך הארוכה והמפורטת ניכר שאתה מוטרד מאוד. כאורך השאלה כן קוצר התשובה: עקרונית, נכונה תשובתו של הרופא שטען שהרפואה לא מתערבת כל עוד מדובר "רק" בקליקים, ללא כאב או תלונות אחרות. אולם, יש מקום בהחלט להערכה של פיזיותרפיסט מומחה, שיכול לנסות להעריך את מקור הרעשים (מפרקים או רקמה רכה) ולנסות לטפל בהתאם.
בברכה,
אורן לרנר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?