פריפרוסטטיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריפרוסטטיק
    ענת
    03/03/2013

שלום, אמי בת 64, נכה מלידה עם luxatia congenitala. לפני כ- 20 שנה החליפה 2 מפרקי ירך ומפרק ברך ימין. סוכרתית (סכרת 2), מטופלת בתרופות: רואטינקס (לאבנים בכליות), בלוטת התריס, בריחת שתן, סוכרת, כולסטרול, וכן פלויקס וקרטיה לדילול הדם עקב 2 ארועים מוחיים האחד לפני 3 שנים והשני לפני 3 חודשים, שניהם גרמו לחולשה בגפיים ואמי עברה שיקום נוירולוגי בלוינשטיין. נעזרת בהליכון אך יכולה ללכת גם בלי, לא מתהלכת הרבה, רק בבית. מעשנת הרבה.

לפני 36 שעות נפלה בבית ובבי"ח מאיר עשו צילום ואובחן שבר בעצם ירך ימין, פריפרוסטטיקס (כאמור המפרק מלאכותי). כעת היא שוכבת, עשו לה מתיחה של הרגל ושאלתי:
    אמרו לנו שהניתוח יערך כנראה ביום רביעי או חמישי, זה אומר כ- 5 ימים מהנפילה. האם זה מסוכן בהתחשב בכך שהיא לא אדם פעיל, סכרתי, מעשנת, שהפסיקה את מדללי הדם ומקבלת זריקת קלקסן בבטן החל מאתמול. אני לא רגועה ואודה לך באם תוכל/י לעדכן אותי אם המתנה כזו ארוכה לניתוח נפוצה, במצב הזה? קראתי על אפשרות לבעיה ב-ריאות, באספקת חמצן, בהחמרת הסכרת עקב סטרס ועוד ועוד ואני מבולבלת מאד.
    תודה רבה מראש,
    ענת אברמוביץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריפרוסטטיק

הוספת תגובה

• פריפרוסטטיק - תגובה

ד''ר יונה יניב
    04/03/2013

לצערינו אכן זה זמן המתנה בבי"ח. אינני יודעת היכן בדיוק השבר אבל בדכ"ל שבר של הפמור - יש לנתח כמה שיותר מהר. מצד שני יש אילוצים של זמינות חדרי ניתוח ומכאן... זמן המתנה ארוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו