כאבי ברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים
    רועי
    20/04/2013

שלום,
    אני בן 34, ומאז הצבא יש לי כאבי ברכיים, ברמות משתנות, כאשר אני מתאמן בריצה. בד"כ הכאבים מתחילים לאחר אימון אחד או שניים. בנוסף לכל הצרות גם העליתי במשקל במהלך שנות הלימודים באוניברסיטה ב-10 השנים האחרונות, וכעת ה-BMI שלי הוא 27, מה שאני בטוח שלא עוזר לברכיים שלי במהלך ריצות.
    רציתי לדעת קודם כל אם נעלי "לה-ספורטיבה" מוכרות לכם, ואם הן אמורות להיות נעליים שמתאימות לריצה למי שיש לו כאבי ברכיים. אני יודע שזה נשמע קצת שאלה הזויה, אבל אני אוסיף ואומר שהן מאוד נוחות לי, ואני באמת רוצה לדעת אם יש לסוג הנעל משמעות בעניין הזה. דבר שני שאני רוצה לדעת הוא אם יש תרגילים שאני יכול לעשות ע"מ לחזק את הברכיים ולהקל על הכאבים, או אם יש כל דבר שהוא שעשוי לעזור נגד הכאבים.
    שכחתי להוסיף שבנוסף לצרות עם הברכיים נקעתי את הקרסול השמאלי לפני כ-12 שנה, ולאחרונה קניתי גרב מיוחדת שמחזיקה את הקרסול בזמן ריצה. רציתי לדעת אם כדאי לקנות גרב נוספת לברך שמאל (היא זו שמכאיבה לי בד"כ יותר בריצות).
    תודה רבה מראש,
    רועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים - תגובה

אורן לרנר
    21/04/2013

שלום רועי,
    לנעליים בהם רצים יש בהחלט השפעה על אופן הריצה ועלולות להיות השלכות על השלד והשרירים במקרה של אי התאמה. לכל הנתונים שפירטת והשאלות שבעקבותין יכולה להינתן תשובה מפורטת, מקצועית ונכונה רק לאחר בדיקה מקיפה של כלל הגוף (מנחים, טווחי תנועה, כח וכדומה). יש באופן עקרוני תרגילים למתיחות ולחיזוקים, ויש נעליים המתאימות יותר או פחות לריצה, אך אלה וגם אלה מאוד אינדיבדואליים וניתנים להתאמה אישית בלבד.

בברכה,
    אורן לרנר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו