מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ברכייםרועי20/04/2013
שלום,
אני בן 34, ומאז הצבא יש לי כאבי ברכיים, ברמות משתנות, כאשר אני מתאמן בריצה. בד"כ הכאבים מתחילים לאחר אימון אחד או שניים. בנוסף לכל הצרות גם העליתי במשקל במהלך שנות הלימודים באוניברסיטה ב-10 השנים האחרונות, וכעת ה-BMI שלי הוא 27, מה שאני בטוח שלא עוזר לברכיים שלי במהלך ריצות.
רציתי לדעת קודם כל אם נעלי "לה-ספורטיבה" מוכרות לכם, ואם הן אמורות להיות נעליים שמתאימות לריצה למי שיש לו כאבי ברכיים. אני יודע שזה נשמע קצת שאלה הזויה, אבל אני אוסיף ואומר שהן מאוד נוחות לי, ואני באמת רוצה לדעת אם יש לסוג הנעל משמעות בעניין הזה. דבר שני שאני רוצה לדעת הוא אם יש תרגילים שאני יכול לעשות ע"מ לחזק את הברכיים ולהקל על הכאבים, או אם יש כל דבר שהוא שעשוי לעזור נגד הכאבים.
שכחתי להוסיף שבנוסף לצרות עם הברכיים נקעתי את הקרסול השמאלי לפני כ-12 שנה, ולאחרונה קניתי גרב מיוחדת שמחזיקה את הקרסול בזמן ריצה. רציתי לדעת אם כדאי לקנות גרב נוספת לברך שמאל (היא זו שמכאיבה לי בד"כ יותר בריצות).
תודה רבה מראש,
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים - תגובה
אורן לרנר21/04/2013שלום רועי,
לנעליים בהם רצים יש בהחלט השפעה על אופן הריצה ועלולות להיות השלכות על השלד והשרירים במקרה של אי התאמה. לכל הנתונים שפירטת והשאלות שבעקבותין יכולה להינתן תשובה מפורטת, מקצועית ונכונה רק לאחר בדיקה מקיפה של כלל הגוף (מנחים, טווחי תנועה, כח וכדומה). יש באופן עקרוני תרגילים למתיחות ולחיזוקים, ויש נעליים המתאימות יותר או פחות לריצה, אך אלה וגם אלה מאוד אינדיבדואליים וניתנים להתאמה אישית בלבד.
בברכה,
אורן לרנר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?