כאבים נמשכים בכפות הידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים נמשכים בכפות הידיים
    סיון
    09/05/2013

שלום רב,

מזה כ-6 שנים אני סובלת מכאבים חוזרים ונשנים בכפות הידיים ובשורש כף היד, שמחמירים לאחר הקלדה או כתיבה.
    הכאבים באים לידי ביטוי בעיקר במפרקי כל האצבעות (בד"כ אלו הקרובים יותר לכף היד עצמה) וכן בשורש כף היד.
    התופעה בד"כ סימטרית, למרות שקיימות התפרצויות א-סימטריות ביד אחת בו המצב מחמיר יותר בצד אחד.
    בבדיקות EMG שביצעתי לפני מספר שנים לא נמצאו ממצאים חריגים, וכן לא נמצאו ממצאים חריגים בבדיקת מיפוי עצמות וברנטגן.
    כמו כן, ראומטולוג טען שהדלקות נובעות מגמישות יתר מולדת במפרקי הידיים.

ניסיתי לקרוא לא מעט באינטרנט ואף קיבלתי חוו"ד מרופאה מומחית לכירורגיית כף יד, שביקשה להפנות אותי לריפוי בעיסוק בטענה שאני ככל הנראה עובדת לא נכון עם הידיים.
    בנוסף, בעבר חשדו שאולי אני סובלת מטנוסינוביטיס.

אני מתקשה להבין מכל האבחנות והטיפולים שעברתי בעבר במה אני באמת לוקה, וכעת החשש העיקרי שלי הוא שאני לוקה בדלקת מפרקים שגרונית שלא מאובחנת.
    אשמח לקבל את דעתך בנושא.

תודה רבה,
    סיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים נמשכים בכפות הידיים - תגובה

ד''ר יונה יניב
    09/05/2013

מי שאמור לאבחן דלקת מפרקים הוא הראומטולוג. וניתן לפנות אליו שוב לבקורת חוזרת. לפי הסיפור - נשמע שיש בעיתיות באופן השימוש שלך בידיים, שה יכול להתגבר בנוכחות גמישות יתר מפרקית. אם את מפעילה לתוך גמישות היתר שלך יכולה להווצר בעיה מפרקית והיא יכולה לכאוב. עבודה לא נכונה יכולה לגרום גם לדלקות גידים. לכן - חשוב טיפול משולב - פניה לראומטולוג לאבחון חוזר ופניה לכירורג של יד לראות אם עדיין הבעיה בשימוש לא תקין בשרירים ובידיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו