כאב גב תחתון קבוע ודיסקים מושחרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב גב תחתון קבוע ודיסקים מושחרים
    אלי
    28/05/2013

שלום, אני כן 45 ורץ הרבה שנים למרחקים ארוכים. מזה שנתיים אני סובל מכאב גב תחתון, כאב קל וקבוע אך מדי פעם מקבל התקפה שמגבילה אותי.
    עשיתי MRI וראיתי שהדיסקים של L4 L5 מושחרים ולא לבנים כמו כל השאר, מה המשמעות של זה?
    האם המצב הזה הפיך? האם הוא נפוץ? האם זה נכון שעליי להפסיק לרוץ (הריצה היא חלק מהותי מחיי)
    אודה לתגובתך ויום טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאב גב תחתון קבוע ודיסקים מושחרים - תגובה

אורן לרנר
    28/05/2013

שלום אלי,
    דרושה הכשרה ולא מעט נסיון של רופאים בכדי לפענח נכונה בדיקות הדמיה שונות, לא כל שכן MRI. לעובדה שראית את הדיסקים מושחרים קיים בוודאי הסבר שקשור לחתך הספציפי של הבדיקה אותו ראית, ובו רואים חלק מרקמה זו ולא חלק אחר מרקמה אחרת או מאותה רקמה.
    בכל אופן, אל תקפוץ למסקנות לא מבוססות. אני מניח שהופנית לבדיקת ה-MRI על ידי אורטופד - פנה אליו עם הדיסק ו/או הפענוח, והתיעץ איתו. על פניו לא נראה שתאלץ להפסיק את אהבת חייך, אך עליך להתיעץ עם הרופא, והוא יראה את התמונה הכוללת ויוכל להמליץ לך בהתאם לה איך לפעול.

בברכה,
    אורן לרנר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסקים מושחרים

אלי
    28/05/2013

אורן תודה,
    הייתי אצל הרופא והוא אמר לי שהדיסקים מושחרים ואף הראה לי על המסך, אני מניח שהוא הסתכל בחתך הנכון.
    אני מתייעץ מאחר ובקלות רבה מדי אמר לי להפסיק לרוץ. מעניין אותי האם במקרים נוספים של אנשים עם בעיה דומה ממליצים להם להפסיק פעילות גופנית מסוג ריצה (גם על אופניים הוא לא המליץ) ומה גורם לכך, דלקות? גיל? יובש? האם זה הפיך? לא הצלחתי להבין ממנו באופן חד משמעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסקים מושחרים - תגובה

אורן לרנר
    29/05/2013

שלום,
    תופעה של דיסקים מושחרים היא למעשה סממן של תהליך נוון של הדיסקים. המילה נוון עלולה להשמע חריפה ומפחידה, אך למעשה מבטאת סוג של שחיקה שלו. באשר להצלצה לגבי הפסקת הפעילויות שהזכרת - קשה לייעץ בפורמט כזה, ואני בהחלט ממליץ לך לפנות לחוות דעת נוספת, אצל אורטופד המתמחה בבעיות גב ובספורט.

בברכה,
    אורן לרנר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו