שחיקת סחוס במפרק יךר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחיקת סחוס במפרק יךר
    סמי
    09/06/2013

שלום רב
    1-אני בן 58 משקל 74 קילו יש לי שיתוק ילדים בגפה השמאלית ( לצורך קצבת פוליו ביטוח לאומי נקבעו לי אחוז 50% ) הדבר לא מונע ממני לתפקד בתור מנהל בית ספר.

2-בתקופה האחרונה התחלתי להרגיש כאבים במפרק ירך שמאל( שיתוק הילדים באותו צד).הכאבים מתגברים בעמידה ובמאמץ וכמעט נעלמים במנוחה.

3-צילום הרנטגן לא הראה שום פגם.

4-האורטופד שבדק אותי ופענח את צילום הרנטגן טען שיש התחלה של שחיקת סחוס במפרק הירך שמאל. נתן לי תוסף מזון בשם גלוקוזמין 1500 מ"ג פעם ביום .יש לציין , שיש הקלה בכאב.

5-שאלות:
    1. האם המצב בלתי הפיך? האם הסחוס ימשיך להישחק?
    2.איך אפשר לעצור את התהליך ? האם תספיק פיזיוטרפיה, תוספי מזון ומנוחה לשמר את הסחוס?
    3. האם עם הזמן המצב ידרדר ואגיע לניתוח?
    4. לפי הספרות הרפואית, כמה זמן אמור סחוס שמתחיל להישחק, יגיע למצב של שחיקה טוטלית?
    5. האם שיתוק הילדים שאני סובל, ממריץ את השחיקה של הסחוס?

תודה מקרב לב
    סמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחיקת סחוס במפרק יךר

הוספת תגובה

• שחיקת סחוס במפרק יךר - תגובה

אורן לרנר
    11/06/2013

שלום סמי,
    הנתונים עלינם אתה מדווח, ולפיהם אין ממצא רנטגני והכאב חולף מייד בתום המאמץ או העמידה בהחלט מהווים מקור לעידוד. ייתכן אומנם כי מדובר בהתחלת תהליך של שחיקת הסחוס, אך לא בהכרח זהו הגורם. יכולים להיות גורמים אחרים, רבים ומגוונים, המפיקים אותם סימפטומים (כאב שרירי למשל). כך שאין טעם לחשוב כרגע על הפיכות המצב, כיוון שהוא לא נראה, על פניו, חמור. אם אכן מדובר בשחיקת סחוס, אין דרך לנבא את קצב התפתחותו - שונה מאוד מאדם לאדם, ומושפע מאוד ממידת העומס על המפרק, מצב הגמישות והכח וכן הלאה. מבחינה זו, הרקע של שיתוק הילדים יכול בהחלט להיות גורם המשפיע על התפתחות הבעיה.
    באשר לתוספי המזון שהזכרת, אין עדות ניצחת כיום (ונעשו מחקרים גדולים בנושא) להשפעתם המיטיבה, אך גם לא מזיקה.
    הערכה כללית וספציפית נכונה של פיזיותרפיסט יכולה למקד את הבעיה ולנסות להקל/לפתור/להאט אותה בדרכים מגוונות, בהתאם לממצאי הבדיקה.

בברכה,
    אורן לרנר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו