רגישות בכתף לאחר מאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות בכתף לאחר מאמץ
    נתנאל
    28/08/2013

אני מתאמן בחדר כושר מזה כשנה וחצי.. לפני כמה חודשים לאחר תרגיל לחיצת כתפיים בישיבה התחלתי להרגיש רגישות בכתף ימין לאחר מאמץ. לא יודע אם לקרוא לזה כאב אבל סוג של הרגשה של חולשה כזאת בכתף. זה נמשך כמה אימונים וכל הזמן לאחר אותו תרגיל. בהתחלה לא התייחסתי המשכתי להתאמן והאמת שזה עבר מעצמו.. אבל אח"כ זה שוב חזר באימון אחד והרגשתי רגישות באותה כתף רק שזה היה בחלק האחורי ויותר תחתון של הזרוע וזה היה דווקא בתרגיל גב (פולאובר). (גב אני תמיד עושה לפני כתפיים ובחיים לא הייתי מרגיש את זה בתרגילי גב) באותו הרגע החלטתי שאני מפסיק להתאמן והלכתי לאורטופד. האורטופד אמר לי לנוח שבועיים-שלוש נתן לי כדורים נגד כאבים והפניה לפיזיותרפיה . ששאלתי אותו אם זה דלקת הוא אמר שזה כמו דלקת. לא ממש התרשמתי מהרופא הזה. בכל מקרה לא לקחתי את הכדורים ולא הלכתי לפיזיוטרפיה אבל נחתי חודש. לאחר חודש חזרתי להתאמן.. אימון ראשון התאמנתי מלא במשקלים קטנים ואחרי התרגיל לחיצת כתפיים עדיין היה ניצוץ של הרגשה אבל התעלמתי חשבתי שאני מדמיין וזה פסיכולוגי. ועכשיו באימון השני שווב שהגעתי לתרגיל הלחיצת כתפיים שוב חזרה לי ההרגשה הזאת בכתף! הרגשה של כאב חולשה כזה שמתחילה מהכתף וזורמת לזרוע כזה.... לא יודע ממש איך להסביר. יש לציין שזה קורה רק לאחר התרגיל הזה! בקיצור מה זה יכול להיות?? מה אני צריך לעשות? אני מת כבר לחזור למתכונת אימונים תקינה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות בכתף לאחר מאמץ

הוספת תגובה

• רגישות בכתף לאחר מאמץ - תגובה

ד``ר רם ירון
    01/09/2013

רופא הוא לא להתרשם ממנו אלא להקשיב ולבצע מה שנאמר לך
    ולכן עצתי אליך לבצע מה שנאמר לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות בכתף לאחר מאמץ - תגובה - תגובה

אורן לרנר
    01/09/2013

שלום,
    לאור מה שאתה מתאר, ייתכן כי מדובר בחוסר יציבות מינורית של הכתף על רקע של איזון שרירי לא מלא. מעצם היות הכתף המפרק בעל טווחיי התנועה הגדולים בגוף האדם, היא חשופה יותר לפציעות על רקע של איזון רקמה רכה סביבה (שרירים, רצועות וכן הלאה), עליה היא נסמכת בשמירת היציבות. יכולות להיות אבחנות נוספות לבעיה, אולם לא ניתן כמובן להגיע אליהן ללא בדיקה קלינית יסודית.
    מצטרף להמלצת האורטופד אליו פנית.

בברכה,
    אורן לרנר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נתנאל
    03/09/2013

אבל מה הקשר פיזיוטרפיה? זה לא שקשה לי לעשות תנועה או משהו ואני צריך פיזיוטרפיה בשביל להתחיל לאט לאט לתרגל את המקום. ממש לא. אני חושב שזה דלקת והוא היה צריך לשלוח אותי לצילום ולתת כדורים נגד דלקת ולא נגד כאבים מי ישמע נקעתי תכתף או שברתי רגל שנתן לי כדורים לכאבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

אורן לרנר
    08/09/2013

שלום נתנאל,
    אתה מתייעץ ומקבל תשובה מקיפה ככל שניתן בפורום זה מרופא ומפיזיותרפיסט מומחים לפציעות ספורט. אתה יכול לקבל את המלצתנו או לא - לשיקולך. מטרת הפיזיותרפיה במקרה שלך לא תהיה, ככל הנראה, לשפר טווחי תנועה, אלא לשפר את היציבות של הכתף, על מנת שתוכל לאמץ אותה מבלי לפגוע במבנים הסובבים אותה. אגב, גם אם מדובר בדלקת, לפיזיותרפיה דרכים להקל ולקצר את תהליך הריפוי.

בהצלחה,
    אורן לרנר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נתנאל
    10/09/2013

אוקיי אז אחרי שהיייתי אצל אורטופד כתף.. הוא אבחן את הבעיה ואמר שיש לי גירוי דלקתי בכתף. הוא שלח אותי לפיזיוטרפיה בלבד. ואמר שאפשר להמשיך להתאמן כרגיל חוץ מהתרגיל שגורם לכאב . ולאט לאט עם הפיזיוטרפיה לחזור אליו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

אורן לרנר
    10/09/2013

והשאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נתנאל
    10/09/2013

רק רציתי לעדכן ולדעת אם זה בסדר מה שאמר..
    אך לא ממש הבנתי מה זה גירוי דלקתי .. זה לא דלקת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

אורן לרנר
    10/09/2013

מצוין.
    מדובר כנראה לדעת הרופא בדלקת.

בהצלחה,
    אורן לרנר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת

נתנאל
    13/09/2013

אם כך לדלקת לא צריך לתת כדורים?
    הוא הסביר שכשאני עושה את התנועה 2 גידים נוגעים בעצם וזה מה שגורם לכאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם להיות מדויקים..

נתנאל
    13/09/2013

אם להיות מדויקים זה מה שהוא רשם בממצאים

רגישות במישוש תת אקרומיאלי קדמי+ ביספס HAWKINS TEST ללא חולשת RC קלינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם להיות מדויקים.. - תגובה

אורן לרנר
    13/09/2013

במידה והרופא חושב שמדובר בתהליך דלקתי המעורב במקרה, סביר שייתן מרשם לכדורים אנטי דלקתיים.

אורן לרנר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נתנאל
    15/09/2013

אך הוא לא נתן כדורים והפנה רק לפיזיותרפיסט.. מה לעשות?
    דבר נוסף.. לפני כמה ימים חברה שלי הפתיעה אותי לספא שכלל מסאז'... המסז'יסטית שאלה אותי לפני תחילת העיסוי אם ישנה בעיה שהיא צריכה לדעת, אמרתי לה שיש לי כאבים בכתף לאחר מאמצים בחדר כושר והיא אמרה אם כך צריך לשחרר אותה.. היא כנראה התבלבלה וחשבה שהתכוונתי לכתף תפוס כי היא התמקדה שם הרבה בכתף הימנית ונגעה בנקודות מסוימות שם ותוך כדי שאלה אם אני מרגיש תכאב שהתכוונתי אליו וכן הרגשתי והיא המשיכה לעשות כל מיני עיוסיים מוזרים שם האם זה יכול לגרום לבעיה כלשהי? לא הרגשתי כלום אחרי המסאז' אבל היום לאחר כמה ימים פתאום אני מרגיש כאב באותו אזור כשאני מזיז את היד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו