שבר פיבולה בקרסול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר פיבולה בקרסול
    מוש דובצקי
    31/03/2014

שלום, אני בן 30, משחק כדורגל פעמיים בשבוע ומתאמן במכון 3 פעמים. עד כה נקעתי את קרסול ימין מס' פעמים, אך תמיד ההתואששות היתה מהירה ולאחר כ3 שבועות חזרתי לשחק כבר. לפני 3 שבועות שברתי את עצם הפיבולה בכדורגל, שבר ללא תזוזה. ב-10 ימים הראשונים היה לי גבס רגיל ואז האורטופד שלח אותי לצילום, ראה שהכל מתקדם בסדר והחליף לי לגבס קל. הנפיחות ירדה וכרגע אני מרגיש רק אי נוחות בישיבה כשהרגל למטה או בעמידה כשאני נשען רק על רגל אחת. אני אמור לעשות בשבוע החמישי צילום לפני הורדת הגבס. יש לי מס' שאלות.
    - האם אני עדיין צריך לשבת או לשכב עם הרגל מורמת? או שאני צריך לתת לדם לזרום לשם?
    - בגלל שהנפיחות ירדה, הגבס בחלקו העליון טיפה משוחרר, אך הקרסול עדיין מוגבל בתנועה. האם צריך לחזק או שזה בסדר?
    - השרירים שלי ברגל ימין נחלשים ולעיתים רחוקות נתפסים. האם כדאי לעשות כבר עכשיו פיזיותרפיה לשרירים שלא קשורים לקרסול? (ירח ותאומים).
    - במידה והגבס יירד לאחר 5 שבועות ואעשה פיזיותרפיה והכל יתנהל תקין. כמה זמן אצטרך לחכות עד שאוכל לחזור לשחק? (כמובן שזה תלוי באיחוי, אבל כוונתי להערכה גסה).

תודה רבה והמשך יום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר פיבולה בקרסול

הוספת תגובה

• עזרה

מוש
    03/04/2014

אפשר עזרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו