שברי מאמץ בטירונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שברי מאמץ בטירונות
    חיילת
    17/06/2014

היי,אני בת ואני בטירונות קרבית של 4 חודשים. במיפוי עצמות שעשיתי גילינו 3 שברי מאמץ: אחד בכף רגל דרגה 3,באמצע הירך דרגה 2 ושוק ממש מתחת לברך דרגה 3. קיבלתי פטור מכל פעילות ספורטיבית ופטור מעמידה של יותר מחצי שעה או הליכה ממושכת. למרות הפטור אני לא באמת מקבלת אפשרות לשבת כל חצי שעה ולא ללכת הליכה ממושכת האם זה יכול להזיק? כמו כן מה לדעתך זמן הריפוי המוחלט של השברים? והאם הם חמורים? אשמח לקבל חוות דעת שניה כי הצבא לא ממש מעדכן אותי
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שברי מאמץ בטירונות

הוספת תגובה

• שברי מאמץ בטירונות - תגובה

ד``ר רוברט לוי
    18/06/2014

שלום, "שבר מאמץ" בדרך כלל אינם שברים אמיתיים - מדובר בממצאים במיפוי עצמות -אשר מדגים פעילות מוגברת של בניית עצם - במקרה שלך כתוצאה מעומס. כך שאת יכולה להיות רגועה - העצם שלמה - לא שבורה. אולם אזורים המודגשים במיפוי, יכולים להיות אזורים של עצם חלשה זאת היא הסיבה לתת טיפול במנוחה או הורדה בעומס.
    התקופה הדרושה לשברי מאמץ דרגה 3 דרך כלל הינו 3-4 חודשים לריפוי מלא.
    ריצה או קפיצות או הליכה ממושכת - אני מתכוון קילומטרים רבים עם ציד כבד על הגוף יכולים להזיק - יכולים להחמיר את המצב, לכן יש להמנע מאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו