מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שברי מאמץ בטירונותחיילת17/06/2014
היי,אני בת ואני בטירונות קרבית של 4 חודשים. במיפוי עצמות שעשיתי גילינו 3 שברי מאמץ: אחד בכף רגל דרגה 3,באמצע הירך דרגה 2 ושוק ממש מתחת לברך דרגה 3. קיבלתי פטור מכל פעילות ספורטיבית ופטור מעמידה של יותר מחצי שעה או הליכה ממושכת. למרות הפטור אני לא באמת מקבלת אפשרות לשבת כל חצי שעה ולא ללכת הליכה ממושכת האם זה יכול להזיק? כמו כן מה לדעתך זמן הריפוי המוחלט של השברים? והאם הם חמורים? אשמח לקבל חוות דעת שניה כי הצבא לא ממש מעדכן אותי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברי מאמץ בטירונות - תגובה
ד``ר רוברט לוי18/06/2014שלום, "שבר מאמץ" בדרך כלל אינם שברים אמיתיים - מדובר בממצאים במיפוי עצמות -אשר מדגים פעילות מוגברת של בניית עצם - במקרה שלך כתוצאה מעומס. כך שאת יכולה להיות רגועה - העצם שלמה - לא שבורה. אולם אזורים המודגשים במיפוי, יכולים להיות אזורים של עצם חלשה זאת היא הסיבה לתת טיפול במנוחה או הורדה בעומס.
התקופה הדרושה לשברי מאמץ דרגה 3 דרך כלל הינו 3-4 חודשים לריפוי מלא.
ריצה או קפיצות או הליכה ממושכת - אני מתכוון קילומטרים רבים עם ציד כבד על הגוף יכולים להזיק - יכולים להחמיר את המצב, לכן יש להמנע מאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?