דורבן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דורבן
    אפרת
    07/07/2014

לאחרונה קיבלתי מכה חזקה בכף הרגל וכתוצאה ממנה הרגשתי כאבים חזקים בעיקר בזמן הליכה אך גם במנוחה.
    אחרי שבוע עשיתי צילום שממנו עלה שיש לי דורבן בכף הרגל.

א. מאחר והתור לאורטופד נקבע לעוד כמה ימים אשמח לדעת מה ביכולתי לעשות כדי להקל על הכאב ולעזור למקום להחלים מהר.

ב. תוך כמה זמן הכאבים אמורים לחלוף לגמרי? אני מתכננת טיול רגלי בעוד כחודש ומקווה שעד אז הפציעה תעבור.

ג. מקריאה באינטרט - דורבן נובע מבעיה במבנה כף הרגל. במקרה שלי אני בטוחה שהכאבים התחילו כתוצאה מהמכה.
    האם המכה יצרה את הדורבן או שהדורבן היה קיים והמכה גרמה לתסמינים להחריף?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דורבן

הוספת תגובה

• דורבן - תגובה

ד``ר רוברט לוי
    08/07/2014

שלום,
    הדורבן הינו הסתיידות בקצה של רצועה בכף הרגל - למעשה הינו תוצאה מתהליך ניווני - דלקתי כרוני.
    אין לזה כל קשר ל חבלה.
    כעת מה שקובע זה טיפול בחבלה : מנוחה, קירור קומי, כדורים נוגדי דלקת כגון - NUROFEN ו בעיקר סבלנות. לרב, הכל חוזר למקומו אחרי כמה ימים - עד שבועות.

בדורבן אין צורך לטפל אלה אם הופך להיות מקור לכאב מתמשך.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורבן - תודה רבה!

אפרת
    08/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון לדורבן-נעלי ספורט ,ניו בלאנס.

שגב
    08/07/2014

לאפרת שלום.

אני לא רופא,אבל סובל מדורבן זה 8-9 שנים,ע"פ המלצתו של אורתופד מומחה לכף רגל של קופ"ח לאומית רכשתי נעלי ספורט מסוג ניו בלאנס מסידרה 932-933 ,בשנה האחרונה הוציאה החברה את ניו באלנס-990,

בזמנו נתן לי האורתופד 2 אפשרויות,לעבור נתוח בכף הרגל,או לקנות נעלי ספור מהדגם שפרטתי לעיל,תרופות,מנוחה וכו' עוזרים לזמן קצר.

זה אולי נשמע מוזר,אבל מזה 8-9 שנים אני הולך עם הנעלים המומלצות ולא סובל מכאבי הדורבן,אם הולכים תקופה ממושכת עם נעלי הספורט,אפשר ללכת מידי פעם לאירועים עם נעלים רגילות.

אני סובל מיתר לחץ דם שנים רבות,הולך 4-5 ימים בשבוע כל יום 5-8 ק"מ ובעזרת הנעלים לא מרגיש את הדורבן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! עזרת מאוד!

אפרת
    08/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו