מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהרועי28/11/2014
לד'ר שלום
התחיל לי קיפוזה לורדוזה בגיל 25
הצוואר נוטה קדימה וכשאני מיישר אותו זה עושה לי סנטר כפול
והבטן יוצאת החוצה והשחמות כפופות
זה התחיל בגיל 25 וכל פעם מחמיר קצת
היום אני בן 30
וזה נראה הרבה יותר גרוע מאיך שזה היה לפני 5 שנים
אני עושה תרגילי פיזיותרפיה כבר 5 ומשהו חודשים יותר מחצי שעה ביום וזה לא עוזר.
אני מניח שאני לא יוכל לתקן את הנזק שכבר נגרם
אבל האם ניתן למנוע ממנו להתדרדר?
בגלל שזה התחיל בגיל דיי צעיר זה גרם לי לתהות לגבי הסיבות של הקיפוזיס ועשיתי לפני 3 שנים מיפוי עצמות
ולפני שנתיים ct ועשיתי גם צילומי רנטגן ,
האורטופד שהלכתי אליו פרטי לא מצא משהו חריג
בבדיקת דם נמצא לי מחסור בויטמינים אבל לא משהו קריטי ככה לפחות טוען הרופא משפחה שלי.
--יכול להיות שיש סיבה אחרת להתדרדרות הקיפוזיס שהבדיקות שעשיתי לא יכולות למצוא? יש בדיקות נוספות שעליי לעשות? כמו mri או משהו אחר?
--והאם יש משהו שאתה ממליץ לעשות כדי למנוע הדרדרות חוץ מפיזיותרפיה כי זה לא ממש עוזר, אולי חדר כושר?
--- ושאלה אחרונה קראתי בהרבה מקומות שאין מה לעשות בנידון ושלא הוכח מחקרית שפיזיותרפיה מונעת קיפוזיס לורדוזיס ומעניין אותי מה דעתך המקצועית וגם האישית(מהנסיון עם מטופלים) מה אתה חושב על בעיה כזאת והטיפול בה?
תודה רבה רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר רוברט לוי04/12/2014שלום
אני מציע שתפנה להתיעצות לאורתופד מומחה בתחום עמוד שדרה וכן לבדיקה אצל ראומטולוג .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)