קרע מלא ברצועה הצולבת הקדמית ACL

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע מלא ברצועה הצולבת הקדמית ACL
    חסוי
    22/08/2015

שלום. אני חייל קרבי, קרעתי את ה ACL לפני 3 וחצי חודשים. בחודש הראשון צלעתי וכל תזוזה של הרגל כאבה לי. היום אני מצליח ללכת ואפילו לרוץ. לעיתים רחוקות מרגיש בריחה קטנה. עד הניתוח מתרגל סקוואטים והרמות רגל... הגיוני שאני מרגיש ככה עם קרע מלא או שזה הגיוני?
    להמשיך פיזיותרפיה? האורטופד אמר כן, הפיזיותרפיסט אמר רק לעשות בבית תרגילים שהוא הביא. אין צורך ללכת אליו שילחץ לי 5 דקות ויעשה לי זרמי חשמל.
    בקשר לניתוח (תאריך עוד לא ידוע) מי מחליט מאיפה לקחת את החלק שיהפוך לרצועה?
    איך דואגים שהעצבים לא יפגעו?
    אנשים שנקרעת להם הרצועה החדשה - פשוט לא משקיעים מספיק בשיקום, או שבאמת אין מה לעשות עם זה? אני ספורטאי, ולא בא לי לקרוע עוד משהו לשווא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרע מלא ברצועה הצולבת הקדמית ACL - תגובה

ד``ר רוברט לוי
    31/08/2015

שלום
    אומנם ניתן להשתקם לפעמים גם ללא ניתוח שחזור של רצועה, אולם אתה אומר שיש תחושה של בריחות לעתים. חוסר של רצועה צולבת גורם לשחיקה מוגברת וסיכון מוגבר לפגיעות נוספות בברך ( במניסקוסים) בעת תנועות סיבוביות. ניתוח לשחזור רצוע מוצלח משפר את הסיכויים של הברך לעמוד בעומסים נוספים ותנועות סיבוביות. אם אתה רוצא להגן על הברך מפני פגיעות נוספות - מומלץ לעבור ניתוח לשחזור הרצוע.
    בכבוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו