נזקים אורטופדים משירות קרבי.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נזקים אורטופדים משירות קרבי.
    רון
    11/05/2008

שלום, אני משרת כרגע כבר שנתיים ושמונה חודשים בשירות קרבי בנח"ל, במשך השירות נאלצתי לסחוב משקלים כבדים במשך תקופות ארוכות על הגב, מה שברור ומובן מאליו שהוא עומס יתר על הגוף והעצמות
    אני בן אדם שאוהב ספורט, רץ הרבה, וגולש בים, ומעולם לא סבלתי מכאבים או בעיות בגב.
    לאחרונה נתקלת בשני מצבים מאוד מטרידים, שכמובן כל רופא צבאי שפניתי אליו חשב שאני מספר סיפורים על-מנת להוציא גימלים.
    להלן התקריות:
    1. לפני כמה זמן עשיתי מסאג' אורטופדי במכון ספא, במהלך המסאג' שאל אותי המטפל אם הייתי בשירות קרבי, עניתי לו בחיוב, לאחר מכן הוא אמר לי שיש לי שקעים מאוד רציניים ולא טבעיים בעצמות השכמות והכתפיים, ככל הנראה מסחיבת המשקלים הממושכת בשירות ושממולץ לי לבדוק את זה בדחיפות.
    2. לפני זמן מה עזרתי בנקיונות הבית, סחבתי דברים כבדים, הוזזתי ארונות וכו', אין לי בעיה עם המשקלים ואני בסך הכל בן אדם ספורטאי וסבלתי מאמצים גדולים בהרבה מאוד מניקיון פשוט בבית, אך להפתעתי למחרת בבוקר התעוררתי ללא אפשרות לקום מהמיטה, כשהגב התחתון שלי מנוטרל מתנועה לחלוטין ! זה היה קצת מלחיץ, כי דבר כזה מעולם לא קרה לי גם במאמצים הרבה יותר גדולים.

מה עלי לעשות בקשר לתקריות האלו? האם כדי לי לנסות לסיים את השירות הקרבי בעקבות הנזק שאולי נגרם לי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נזק משרות קרבי

ד''ר חגי אמיר
    16/05/2008

רון שלום.
    אתה נישמע לי באמת כמו בחור פעיל וספורטאי.
    1. לגבי השקעים המוזרים אזור השכמות, קשה לדעת למה התכוון מסגיסט אשר איננו איש מקצוע רפואי, וההתרשמות שלו היא על סמך ניסיונו בלבד. כדאי לך לבקש הפניה לאורטופד בצבא, שיבדוק את השכמות שלך ויאמר לך אם קיימת שך בעיה או לא.
    2. לגבי כאבי הגב. יש להבדיל בין פעילויות שונות שאתה עושה.
    יתכן שאתה מאד פעיל ספורטיבית אולם בעת הנקיונות והפעילות שביצעת, הפעל שרירים בכיוונים שלא היית רגיל אליהם.
    במידה והכאב חולף תוך יום יומיים, תמשיך לעשות את הספורט שאתה עושה בד"כ.
    אם הכאב ממשיך מעבר לכך יש מקום לבדיקת רופא אורטופד כדי שיבחן האם יש באמת בעיה כפי שאתה מציין.
    כל הכבוד על ההשקעה בצה"ל.
    עלה והצלח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו