מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקמתאבי24/05/2008
שלום רב
אני בן 25 הייתי אצל אורטופד לפני שבועיים עקב קשיים בשינה בגלל כאבים בגב
כשאני מסתכל במראה אני רואה שהגב שלי משתנה ויש גבנת ,הבגדים לא יושבים טוב יש הרגשה של חוסר נוחות ישיבה מכופפת לא בגדר הנורמל ,בעיה ביציבות,ועייפות במשך כל היום גם במצבים בלי מאמץ כלשהו
האורטופד שהייתי אצלו אמר שיש לי עקמת ורואים את זה ושאין טיפול לזה בגיל שלי
הוא שלח אותי לצילום רק כדי לאשר את הבעיה ולראות מה המצב המדוייק של העקמת..
הוא אמר לי שאם מגלים את זה בילדות יש דרכים לטפל בעזרת מחוך מסויים,אבל זה רק בגיל הבגרות שהשלד הוא במצב של התפתחות ,וגם שהעקמת לרוב נעצרת בגיל 18
אני הייתי שבוע לפני הגיוס אצל אורטופד אחר כי חשבתי שיש לי עקמת זה היה קצת לפני הגיוס
בזמנו הוא שלח אותי לצילום והוא אמר שאין לי עקמת ושיהייה לי בהצלחה בגיוס...
אז אם בגיל 18 לא היתה לי את הבעיה כלומר היא התפתחה בשנים האחרונות אז כנראה שיש מתבים שזה לא מתחיל בילדות,יש לי את הצילום מאותה תקופה ואני מתכוון להראות לו אותו ביחד עם הצילום הנוכחי..
השאלה שלי האם זה יכול להיות שזה קרה לי והתחיל להתפתח אחרי גיל 18 ,וההרגשה שלי היא שזה משתנה מחודש לחודש ונהייה יותר גרוע,והאם באמת אין טיפול לבעיה זו בגילי? אני בן 25 כיום
בתודה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
ד''ר שמואל לובושיץ24/05/2008לאבי שלום
רצוי אכן להשוות את הצילומים הישנים בחדשים...הסבירות שחל שינוי נמוכה ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא לא זיהה
אבי24/05/2008מה שאתה אומר אני לא חושב שהוא אפשרי
אבל נניח שכן יכול להיות שרופא אורטופדר ראה צילום שלי בגיל 18 עם טענה מכוונת שבאתי לבדוק אם יש לי עקמת והוא הסתכל על הצילום ואמר שאין לי שום דבר כזה,ועכשיו עם רופא אחר נאמר לי שיש לי עקמת ...
מה שאני שואל ...אני לא מאשים את הרופא, אבל יכול להיות שזה מסובך לזהות את זה דרך צילום ...יותר נכון שניים אחד צד ואחד לא?
אני מדגיש שלא באתי אליו עם סיבה אחרת אני רציתי לדעת אם יש לי עקמת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה עקשת בעבר עשיתי רק צילום קדמי
אבי24/05/2008דיברתי עם רופא אחר והוא אומר שיכול להיות שזאת עקשת
כי אותה מגלים רק בצילום של הצד ולפני הצבא באמת עשיתי צילום רק מקדימה...
אז כנראה שיש לי עקשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצילום של הצד הוא בגיל 15
אבי24/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקשת?
ד''ר שמואל לובושיץ24/05/2008לאבי שוב שלום,
המושג - עקשת אינו מוכר לי. מדובר (עפ"י האקדמיה ללשון) קרוב לוודאי על גבנון או חטוטרת??.
אם אכן לכך התכוונת לא ניתן לזהות עיווג זה באמצעות צילומי רנגטן המבוצעים במנח קדמי-אחורי בלבד. לגבנון ו/או חטוטרת יש מספר גורמים: ליקוי בהתפתחות גופי החוליות של עה"ש הגבי (פתולוגיה הקרויה ע"ש שוירמן) או גורם פונקציונלי קרי, תנוחה ויציבה לקויה של הגו.
בשני המקרים המצב יכול להתקדם ולהחמיר בעקבות ריפיון שרירי הגו והחמרה ביציבה הלקויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהKYPHOSIS
אבי24/05/2008זה השם של העקשת במונח רפואי
אני מניח שיש לזה טיפול או שלפחות אפשר למנוע החמרה
או שיכול להיות שזה גם לא זה לפי מה שאתה טוען
"שאי אפשר לראות את זה בעזרת צילום
זה עוד לא בטוח שזאת האבחנה
אני יברר את זה עם הרופא
אני מקווה שהצילומים מאז והיום יעזרו לו להבין את הבעיה
תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקשת
א. לב אל26/05/2008המונח עקשת לקוח מן המילון של אודם רותם ואני משתמש בו בפורום שלי זה כ5 שנים.
ובאותו ענין, קיפוסקולוזיס = עקמשת - זה כבר המצאה שלי ועוד לא היה ל האומץ להציע אותה לאקדמיה
א.ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלפולי לשון
ד''ר שמואל לובושיץ26/05/2008שלום לך, אסא עמיתי היקר,
המילון הרפואי לועזי-עברי שנערך בזמנו ע"י פרופ' רותם והודפס במהדורה אחת ויחידה ע"י הר"י מתרגם kyphosis לגבנון או חטוטרת. כנראה שעקשת כמונח נכנס מאוחר יותר. בכל מקרה, זו לי הפעם הראשונה להיתקל במונח עברי זה. עקמשת נשמע הולם ומדליק למדי עם כי קשה לביטוי. מאיץ בך להמליץ עליו בפני האקדמיה ללשון.
תודה ולהת'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?