מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזה ניתוח עדיף?סיגל24/05/2008
הבעיה ממנה אני סובלת היא בשורש כף היד . מרגישה נימול ומתקשה לאחוז או לקפל את היד לזמן רב. הרופא המליץ על ניתוח. הבנתי שישנו ניתוח פתוח וניתוח סגור מה המומלץ כיום והאם יש ניתוח חדשני יותר כך שההחלמה תהיה מהירה יותר ופחות כואבת.
אני נמצאת באזור חיפה אודה לכם אם תמליצו לי על רופא בסביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה ניתוח יש להעדיף
ד''ר שמואל לובושיץ24/05/2008לסיגל שלום
אני הבנתי שאת סובלת מתסמונת התעלה הכפית. ניתוח הוא הטיפול המועדף במקרה זה. אכן, קיימות שתי גישות ניתוחיות. האחת, המסורתית והוותיקה כרוכה בהרדמה מקומית של אזור הניתוח, ושימוש במכשירי ניתוח קונבנציונאליים אתם מבצעים את פתיחת התעלה ושחרור הלחץ מהצעב העובר בתעלה. בידיים מאומנות התהליך נמשך כ- 4-5 דקות. הגישה השנייה, שנכנסה לשימוש לא לפני הרבה שנים כרוכה גם כן בהרדמה מקומית של אזור הניתוח, החתכים הניתוחיים קצרים יותר ומשתמשים באנדוסקופ (החדרת צינורית מתכת לתעלה שבקציה סיבים אופטיים המעבירה את התמונה המתקבלת בתוך התעלה למסך טלויזיה. פתיחת התעלה מתבצעת תוך כדי צפייה בתמונה על המסך.
במחקרים שונים לא נמצא שום הבדל בתצאות לאורך זמן בין שתי הגישות הנ"ל מבחינת הצלחת הניתוח ודיווחים שונים מתארים סבירות גבוהה יותר לסיבוכים בשיטה האנדוסקופוית. זמן הגלדת חתכי הניתוח זהה. דיווחים אחרים מתארים זמן חזרה יותר מהיר לפעילות רגילה בשיטה האנדוסקופית אולם פערים אלה מסתכמים בימים מספר בלבד. לעומת זאת, משך הניתוח בשיטה האנדוסקופית ארוך יותר.
בארצנו, לאור הנאמר לעיל, מספר מנתחי כף היד הדבקים בשיטה האנדוסקופית הוא מועט מאד.
לצערי, אין זה המקום להמליץ על רופאים.
אני מאחל לך שבחירתך, איזו שלא תהיה, תהיה מוצלחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?