איזה ניתוח עדיף?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה ניתוח עדיף?
    סיגל
    24/05/2008

הבעיה ממנה אני סובלת היא בשורש כף היד . מרגישה נימול ומתקשה לאחוז או לקפל את היד לזמן רב. הרופא המליץ על ניתוח. הבנתי שישנו ניתוח פתוח וניתוח סגור מה המומלץ כיום והאם יש ניתוח חדשני יותר כך שההחלמה תהיה מהירה יותר ופחות כואבת.
    אני נמצאת באזור חיפה אודה לכם אם תמליצו לי על רופא בסביבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איזה ניתוח עדיף?

הוספת תגובה

• איזה ניתוח יש להעדיף

ד''ר שמואל לובושיץ
    24/05/2008

לסיגל שלום
    אני הבנתי שאת סובלת מתסמונת התעלה הכפית. ניתוח הוא הטיפול המועדף במקרה זה. אכן, קיימות שתי גישות ניתוחיות. האחת, המסורתית והוותיקה כרוכה בהרדמה מקומית של אזור הניתוח, ושימוש במכשירי ניתוח קונבנציונאליים אתם מבצעים את פתיחת התעלה ושחרור הלחץ מהצעב העובר בתעלה. בידיים מאומנות התהליך נמשך כ- 4-5 דקות. הגישה השנייה, שנכנסה לשימוש לא לפני הרבה שנים כרוכה גם כן בהרדמה מקומית של אזור הניתוח, החתכים הניתוחיים קצרים יותר ומשתמשים באנדוסקופ (החדרת צינורית מתכת לתעלה שבקציה סיבים אופטיים המעבירה את התמונה המתקבלת בתוך התעלה למסך טלויזיה. פתיחת התעלה מתבצעת תוך כדי צפייה בתמונה על המסך.
    במחקרים שונים לא נמצא שום הבדל בתצאות לאורך זמן בין שתי הגישות הנ"ל מבחינת הצלחת הניתוח ודיווחים שונים מתארים סבירות גבוהה יותר לסיבוכים בשיטה האנדוסקופוית. זמן הגלדת חתכי הניתוח זהה. דיווחים אחרים מתארים זמן חזרה יותר מהיר לפעילות רגילה בשיטה האנדוסקופית אולם פערים אלה מסתכמים בימים מספר בלבד. לעומת זאת, משך הניתוח בשיטה האנדוסקופית ארוך יותר.
    בארצנו, לאור הנאמר לעיל, מספר מנתחי כף היד הדבקים בשיטה האנדוסקופית הוא מועט מאד.
    לצערי, אין זה המקום להמליץ על רופאים.
    אני מאחל לך שבחירתך, איזו שלא תהיה, תהיה מוצלחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו