זריקת קורטיזון לברכיים למניעת כאבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקת קורטיזון לברכיים למניעת כאבים
    טליה
    29/05/2008

שלום,

אני בת 52, וסובלת מזה 7 שנים מכאבי ברכיים.

הצילומים מדגימים הרס קשה ושינויים ניווניים משמעותיים בלשכה הפנימית בברכיים,ושינויים ניווניים בפרק הפטלו-פמורלי, יש הגבלה בכיפוף וביישור מלווים בכאבים וחריקות.

לפני שנה וחצי הוזרקו לי בסדרה של 3 זריקות לברך שמאל סינוויסק.

בגלל גילי הצעיר מסרבים להכניס אותי לניתוח של החלפת הברכיים, והוצעה לי חלופה זמנית לשיכוך כאבים של הזרקת קורטיזון בשם diprospan 2 cc.

1. האם לאור הרקע שציינתי אני לוקחת על עצמי סיכון בזריקה הן מבחינת עוצמת הכאבים והן מבחינת מצב הברך (זריקות הסינווסיק שקיבלתי בזמנו היו ללא תועלת)?

2. האם אתה, לאור ניסיונך, יכול לומר לי האם היית ממליץ לנתח אותי?

3. האם אפשר לקבל את זריקת הקורטיזון בשתי הברכיים במקביל?

4. אם לא, מה טווח הזמנים שאפשר להשתמש בזריקה בין ברך לברך?

5. ובאופן כללי - אשמח לשעת האם יש לך המלצה על קורטיזון מסוג אחר מאשר זה שציינתי בשאלתי הקודמת (diprospan 2 cc)?

תודה רבה מראש על התשובה האדיבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שחיקת סחוסים בברכיים

ד''ר שמואל לובושיץ
    29/05/2008

טליה שלום
    שחיקת (בלאי) הסחוסים המפרקיים גורמת לכאבים, תגובות דלקתיות במפרקים וכתוצאה מכך מגבלות תפקודיות שונות בהתאם למפרק המעורב. עם התפתחות הרפואה ישנם פתרונות למצבים אלה שבעבר לא היו קיימים. במידה ומצב הסחוס המפרקי הוא כזה שלא ניתן לחדשו (מה שקורה בד"כ) ניתן להשתיל מפרק מלאכותי כאשר בטכנולוגיות המודרניות משתלים אלה מחזיקים מעמד זמן ארוך יחסית. נכון, שניתוח כזה כרוך גם בסיכונים.לכן, כאשר מומלץ להניח על כפות המאזניים את הרווח הצפוי מהניתוח לעומת הסיכון ולקבל החלטה. אם היום, למרות הכאבים את מסוגלת לתפקד במסגרת היום יומית (הליכה ישיבה עבודה וכד') מומלץ לדחות את הניתוח ובינתיים ניתן לבצע הסננות של קורטיזון העשויות להקל על הכאבים לתקופה כזו או אחרת. גם לזריקות לתוך המפרק קיימים סיכונים (זיהומים משניים) אולם בסבירות אפסית כמו גם האצת תהליך בלאי הסחוסים.
    במידה והסבל הוא רב והכאבים אינם מרפים אני ממליץ בחום לבצע את ניתוח החלפת המפרק במפרק מלאכותי למרות גילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו