פריצת דיסק, כאבים בהליכה וספורט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצת דיסק, כאבים בהליכה וספורט
    הדר
    01/06/2008

היי
    אני בת 25. לפני ספר חודשי סבלתי במשך שבועיים מכאבים בלתי נסבלים בגב. אובחנו שתי פריצות דיסק (L3-4, L4-5) וגם ספונדילוליזיס בגובה L5-S1.
    ההתאוששות למעשה הייתה די מהירה. לקחתי אתופן לתקופה של שבועיים שלושה ועברתי מספר טיפולי פיזיותרפיה. סיימתי את הטיפולים וחזרתי לתיפקוד כמעט תקין. שמתי לב שבזמן הליכה תוקפים אותי כאבים בגב התחתון, הדבר מפריע לי בתפקוד היומיומי ודי מתסכל אותי. מה אפשר לעשות?

חוץ מזה אני רוצה/צריכה לרדת במשקל (כיום אני סוחבת בערך 30 קילו עודפים) ולא כל כך יודעת איזו פעילות גופנית אני יכולה לעשות. קשה לי מאוד להוריד כמויות אוכל (אפשר להגיד שאני מכורה לאוכל וכמובן שהעניין דורש טיפול נפרד אבל לבינתיים...) ורציתי להתחיל בפעילות גופנית שתעזור לי לרדת במשקל.
    מה עוד אפשרי חוץ מפילאטיס ויוגה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי גב , וירידה במשקל

ד''ר חגי אמיר
    03/06/2008

הדר שלום,
    לשאלתך הראשונה, אכן עודף משקל יכול לעכב מעט את ההחלמה מכאבי הגב אולם סביר להניח שהחזרה לתרגילים ולפעילות גופנית ותיפקוד יומיומי, יסייעו להעלמות הכאב במהלך השבועות הקרובים.
    לנושא הירידה במשקל לא זה המקום לדון על כך. נסי בפורם אחר המתאים יותר.
    כל מסגרת של פעילות גופנית תסייע ותלווה ירידה במשקל, הדבר הכי חשוב הוא שאת תהני לעסוק בפעילות זו, אחרת לא תתמידי.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה שלא הבהרתי את עצמי

הדר
    04/06/2008

אני שואלת דווקא כאן לגבי פעילות גופנית כי אני רוצה לדעת מה יתאים ולא יתאים לי מבחינת הבעיות בגב.
    אני פשוט תוהה איזו פעילות היא אפשרית מבלי שתגרום לנזקים.
    יכול להיות שזה באמת לא הפורום המתאים אבל אני בטוחה שיש לך עצות כשלהם של עשה ואל תעשה לאנשים עם פריצות דיסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית

ד''ר שמואל לובושיץ
    06/06/2008

להדר שלום
    רצוי לקבל הדרכה ע"י פיזיותרפיסט/ית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו