"צביטה" של גידים בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "צביטה" של גידים בברך
    נדב
    22/01/2019

היי,
    מזה חמש שנים שאני סובל מבעיה בברך ימין, אשר בה אני מרגיש חיכוך מאוד גבוה בין שני אובייקטים (נראלי שמדובר בגידים, אבל לא רוצה להתחייב על הטרמינולוגיה המקצועית).

הדבר התחיל כמטרד קטן אשר החמיר עד למצב בו כל צעד שאני עושה מרגיש מאבק בין הברך לבין עצמה, קשה לי לעמוד יותר מכמה דקות רצוף וכל תנועה מרגישה מעוותת.

האורתופדים הראשונים שהגעתי אליהם התעלמו כי חשבו שזה "קליק", הבאים כבר שלחו אותי לאולטרסאונד ולMRI. בדיקת הMRI, שעשתה לפני יותר משלוש שנים, כשהבעיה עוד הייתה נסבלת, חזרה תקינה.

לפני חודש עשיתי בדיקת אולטרסאונד דינמי, ובה לראשונה אחרי חמש שנים ראו ב"לייב" את הבעיה. אני מצטט מתוך דו"ח תוצאת ההדמייה:

"בגובה מאחז גיד הסמימומברנוס על הקונדיל הפמורלי המדיאלי מודגמת תנועה מדיאלית של שריר הגסטרוקנמיאוס המדיאלי הגולש בין גיד הסמימומברנוס לבין הקונדיל, בו זמנית יש twisting קל של גיד הסמימומברנוס הסמוך.

בהסתכלות על MRI מ2015 (לפני שלוש שנים) באיזור זה גיד הסמימומברנוס מעובה עם אות גבוה ויש הסננת שומן קלה סביב הגיד המחשיד על צביטה בינו ובין שריר הגסטרוקנמי המדיאלי הסמוך.

לסיכום: צביטה בין מאחז הסמימומברנוס לבין גיד של השריר הגסטרוקנמיאוס המדיאלי בגובה הקונדיל הפמורלי."

צירפתי את הדו"ח עצמו כנספח.

ממה הדבר יכול לנבוע? מה האופציות הטיפוליות? האם הדבר משמעותו ניתוח?

תודה על כל העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "צביטה" של גידים בברך

הוספת תגובה

• תגובה: "צביטה" של גידים בברך

ד``ר מוחמד כתאנה
    27/01/2019

היי נדב ,
    לדעתי אחרי תקופה כזאת ארוכה של סבל ניתן לבצע פעולה כירורגית ניתוחית בה אנחנו משחררים את אחד השרירים הצובטים ובכך נמנע את הכאב .
    כמובן לכל פעולה יש את היתרונות והחסרונות שלה.
    אני לא מכיר דרך נאמנה יותר לפתור את הבעיה
    בברכה ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "צביטה" של גידים בברך

נדב
    04/02/2019

תודה על המענה.

מה יכול להיות הגורם לבעיה המתוארת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו