מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איבחון סקרואיליאטיזיס וטיפול - אצל איזה מומחה?מיכאלה09/02/2020
בת 60, עד לפני חודשיים פעילה מאד פיזית, עוסקת במספר פעילויות ספורטיביות מתונות (פילטיס, התעמלות בונה עצם, ריקודי עם) סובלת מזה חודשיים מכאב הן במפרק הסקרו איליאק , והן ברגלים. בנוסף יש לי צניחת רחם, שלפוחית ורקטום בדרגה קלה-בינונית שמטופלת בתרגילי רצפת אגן למניעת הדרדרות .
הכאב ברגל התחיל מהשוק לטרלי וקדמי , וגם גב כף הרגל. היום גם באיזור הברך ואפילו הירך. אבל הכי גרוע השוק, וכף הרגל קרוב לקרסול.
חלקים מסויימים מרגישים מנומלים , כבדים , אחרים שורפים מכאב עצבי. מרגישה כאילו אין לי על מה לדרוך...
פשוט לא יכולה לעמוד או ללכת יותר מכמה צעדים. משקל הגוף גורם לכאב נורא. שאני צריכה לכרוע לרצפה בברכים כפופות להקל על הכאב. ומיד כשמזדקפת זה תוקף מחדש.
בחודש הראשון לא כאב לשבת או לשכב. רק לעמוד וללכת. הלכתי עם הרבה כאב , אבל הצלחתי ללכת.
אגב, הכאב היה בהתחלה רק בהליכה בירידות....ובהדרגה עבר לכל הליכה כולל סתם עמידה.
אחר כך הכאב עבר גם למצב שכיבה (אם כי פחות מאשר בעמידה) וכעת מורגש גם בישיבה. בעיקר הכאב בכף הרגל ולאורך כל השוק.
רנטגן למפרקי ירך הראה שהכל תקין. סיטי גב תחתון הראה בלטי דיסק שהיו לי גם בבדיקה ב 2017, והצירויות וליסטזיס.
משככי כאב ונוגדי דלקת לא עזרו כלל. כולל זריקות וולטרן וזריקות סטרואידים לישבן.
כבר חודשיים שעושה טיפולי פיזיותרפיה שונים, מסאג'ים , דיקור מערבי, דיקור סיני. ניסיתי גם ווטסו.
עוד לא הגעתי לאורתופד עקב מצוקת תורים לאורתופד הן בקופת חולים והן בפרטי. תורים של כמה חודשים .
מנסה להגיע למומחה גב. כי חשבתי כל הזמן שדרכו אקבל MRI וזה יעזור לאבחון...
ממתינה גם לתור EMG ברגל הבעייתית שהפנתה אותי הרופאה.
בימים האחרונים קראתי הרבה וראיתי שגם בדלקת SIJ יתכנו הקרנות כמו שאני מרגישה, וחשבתי שאולי הכאבים שלי נובעים מSIJ, בעיקר משום שהנקודה הזו כואבת לי (והתלוננתי עליה הן אצל רופא משפחה והן אצל אורתופד) כבר שנים משני הצדדים.
יש שם רגישות ומדי פעם היו בעבר גם כאבים יותר חזקים שהפריעו לי ללכת ולרקוד, אבל אף פעם לא עם הקרנה לרגל, ובשנתיים האחרונות לא היה כאב אקוטי .
הרבה פעמים כאבים ממקור זה מאובחנים בטעות כבעיית דיסק.
בוודאות שגם קיימת לי כזו, אולם לא בטוח שהיא הגורם העיקרי לכאב. להרבה אנשים יש מימצאים כמו שלי , בלי שיגרמו לכאב אקוטי. הפיזיותרפיסטים לא מתרשמים שעל מימצאים כאלו מנתחים. בפעם קודמת שהגעתי לאורתופד עם סיטי דומה אמר שאין לו מה לעשות עם הכאב שלי ושאקח כדורים או פיזיותרפיה.
זה היה לפני 3 שנים , ואז הכאב היה רק במפרק וללא הקרנה.
הוא אפילו לא בדק אותי פיזית. (אורתופד קופ"ח)
קראתי גם שקשה מאד לאבחן את הבעיה של ה SIJ מCT ואף מMRI.
אם באמת הבעיה העיקרית שלי היא ה SIJ ולאו דווקא ע"ש, מי המומחה לאבחן זאת?
מומחה ע"ש? מומחה ירך? ראומטולוג?
ומי מטפל בבעיה?
כל אחד הוא מומחה אחר. התורים רחוקים ויקרים.
אני מרגישה שכל חיי נעצרו, אני לא מתפקדת , בגלל הקושי ללכת ולעמוד. חייבת לטפל בשורש הבעיה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
גלית12/02/2020היי ראיתי מה שכתבת וחלק מהדברים הזכירו לי מצבים שאני סובלת מהם גם, תנסי לבדוק אם חסר לך סידן בגוף ותבררי על סידן אמרופי שיכול מאוד לעזור לך במצב שלך, אני לא רופאה אך מנסיון זה מאוד עוזר במקרים של בריחת סידן מבחינת עזרה בשיקום הגוף,חבל לסבול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מיכאלה12/02/2020היי גלית, אני דווקא נוטלת סידן אמורפי בשנתיים האחרונות.
ולהפתעתי האוסתאופניה הקטנה שהיתה לי בעצם הירך גדלה
מאז שעברתי לאמורפי. (בגב מצבי כמו של צעירה משום מה...)
אוסתאופורוזיס למיטב ידיעתי אינה גורמת לכאב, ולא מרגישים בה עד ששוברים משהו. ובטח לא גורמת ללחץ ודלקת בעצב הסכיאטי.
האורתופדים לא מתעניינים לראות מצב צפיפות עצם וטוענים שאין קשר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנית עצם
איילת15/02/2020ידוע שהבעיה נובעת אף ממחסור בסידן לכן אני ממליצה בחום על סידן אמורפי שנמצא כיעיל ביותר . מניסיון אמא שלי סבלה ואחרי חודש חשה שיפור משמעותי במפרק היד וגם ברגל!! בגוגל פשוט לרשום סידן אמורפי ותמצא פירוט ומחקרים שונים רפואה שלמה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה מנהלי הפורום? די לפרסומת של דנסיטי...
מיכאלה16/02/2020חשבתי שאזכה לתשובה רצינית, ולא לתעמולה לדנסיטי. שכפי שאני רואה מוצפת כאן בפורום. אצלי האוסתאופניה החריפה מאז שהתחלתי דנסיטי. במקום שהמצב ישתפר ואחזור לנורמה...
אני משלמת הרבה יותר מאשר הסידן שמוכרים מסוג אחר, ולא מצדיק את עצמו.ף
ובכלל אין קשר בין כאב עצבי של העצב הסכיאטי לבין צפיפות העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?