ניתוח ארתרוסקופיה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח ארתרוסקופיה.
    אורן
    16/06/2008

לפני שנה עברתי ניתוח ארתרוסקופיה בברך בהצלחה. כיום עקב חבלה נוספת באותו איבר, יש חשד לקרע במינסקוס, וישנו צורך לעשות ניתוך נוסף. שאלתי היא כזו: מה הנזק יכול להיגרם לרקמות מניתוח אתרוסקופיה חוזר באותו איבר?(מלבד הצלקת בעור) כלומר, האם ישנו נזק שנגרם לרקמות מפעולה פולשנית כזו באותו איבר אחרי שנה מפעולה דומה? אני שואל זאת מכיוון שיכול להיות שאולי אין צורך כרגע בניתוח ורציתי להעריך את הנזק שיכול להיגרם במידה והרופא ינתח ויראה שהכל תקין בפנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח ארתרוסקופיה.

הוספת תגובה

• ארתרוסקופיה חוזרת

ד''ר חגי אמיר
    17/06/2008

אורן שלום,
    לכל ניתוח ולכל פעולה פולשנית יש סיכוי לנזק. אולם בפעולות מסוימות הסיכוי לנזק הוא נמוך ובפעולות אחרות הסיכון לנזק גבוה. לפני ביצוע כל פעולה פולשנית יש לשקול את התועלת שיכולה להיות הביצוע הניתוח לעומת הסיכויים לנזקים מהניתוח.
    זאת יש להועץ עם הרופא המנתח שבדק ויודע מה מידת הסבירות של התועלת מהניתוח לעומת הסבירות לנזק. ביחד איתו ניתן יהיה לקבוע אם יש מקום לבצע ארתרוספופיה לתיקון הנזק במניסקוס או שניתן להמתין ולראות כיצד הדברים יתגלגלו ואיך תרגיש בעוד חודש חדשיים.

בשורה התחתונה גש לאורטופד המנתח שלך ושאל אותו.

בהצלחה דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורן
    17/06/2008

תודה רבה, דר אמיר,

אני אנסה להציג את הדברים מזווית שונה.
    הבעיה שלי בברך גורמת לי לפעמים לחוסר תפקוד כמעט מוחלט, כלומר לכאבים חזקים, לחוסר יכולת ללכת, לרדת מדרגות ועוד... ולפעמים הברך בסדר, ואני אפילו יכול לרוץ.
    עשיתי בדיקת MRI שלא הייתה חד משמעית, עשיתי פיזיותרפיה ממושכת שהטיבה עמי, אבל שוב הבעיה חזרה, אבל היא גם שוב נעלמה מבלי לעשות פיזיותרפיה.
    הלכתי להתייעץ עם עוד רופא ממוחה, והוא אמר לי בכלל שאין לי כלום.
    הרופא המנתח אמר לי שכדאי לעשות ניתוח, והסביר לי את הסיכון הכרוך בלהסתובב עם קרע במיניסקוס.
    דחיתי את הניתוח כי אני לא יודע מה להחליט.
    בגלל זה רציתי לדעת אם ישנו נזק וודאי שנגרם מניתוח שכזה? מלבד צלקת בעור. כלומר ידוע לי שיכול להיות סיכון לפגיעה בעצבים וכו'... אבל רציתי לדעת אם ישנו נזק וודאי שנגרם?
    אני לא מצליח להוציא תשובה ברורה מהרופא שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו