מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע ברצועה בברךליז16/06/2008
שלום רב,
בשנת 2005 היתה לי תאונת דרכים, ועקב כך יש לי קרע ברצועה הצולבת בברך ימין.
הייתי בשיקום, וכן עשיתי פיזיוטרפיה. המליצו לי לעשות ניתוח, אך אני חוששת.
האם אני יכולה לחיות כך שנים, ללא ניתוח? כיום אין לי כאבים. אך אני מאוד נזהרת ללכת רק ישר. האם אני יכולה לרוץ? האם יש צורך לעשות שוב פיזיוטרפיה לחיזוק הברך?
תודה ליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברצועה הצולבת הקידמית
ד''ר חגי אמיר17/06/2008שלום ליז,
לרצועה הצולבת הקידמית תפקיד חשוב בייצוב הברך בתנועה וכן בעמידה. אולם לשימחתינו היא איננה המייצבת היחידה. השרירים מסייעים בייצוב דינמי של הברך בתנועה, ולכן לאחר הקרע נישלחת לביצוע פיזיוטרפיה לחיזוק השרירים.
ההחלטה אם לנתח או לא מבוססת על מספר גורמים, ביניהם גיל הנפגע, מידת התעסקותו בסםורט, מידת ההפרעה בחיי היומיום ובפעילות הספורטיבית.
במידה והברך מאד לא יציבה וגם תרגילים ופויזיוטפיה לא עזרה יש מקום לשיפור מהירות תגובת השרירים לשינויים של הברך במרחב על ידי נעלי APOS.
במידה והברך מאד לא יציבה ובכל זאת ברצונך לבצע פעילות ספורטיבית המסכנת את הברכיים ניתן לייצב בצורה ניכרת את הברך על ידי מגיני בירכיים למיניהם.
אין בידינו עדיין כל הוכחה חד משמעית שלאורך זמן יש שינוי במצב הברך אם שיחזור או ללא שיחזור רצועה צולבת. אולם במידה והתיפקוד של הברך לא מסתדר והקרע גורם לסבל ולפגיעות חוזרות יש מקום לשקול שיחזור רצועה.
מאחל לך הצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?