מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בראש הרדיוס שמסתבךיפעת22/06/2008
שלום רב דוקטור, שמי יפעת אני בת 28 ואם אינני טועה פניתי אליכם בעבר משהו כמו שנה. אתן תיאור על מצבי ואז אשאל את השאלות ברשותך, לפני כשנתיים נפלתי ושברתי את ראש הרדיוס ביד ימין לאחר כשבועיים בסד גבס הוחלט לנתח אותי, הכניסו בורג לראש הרדיוס וקיבעו תשבר. לאחר כ שבועיים נוספים בסד גבס הומלץ לי על פיזיותרפיה אינטנסיבית וכך עשיתי במשך 10 חודשים. לאחר שלא חל שינוי גדול במצב היד ביצעתי ct לאחר עיון בבדיקה הוחלט על הוצאת ראש הרדיוס ושיחרור רקמות רכות. הוזמנתי לניתוח הכל עבר בסדר ללא כל סיבוכים. לאחר אישפוז של כמעט 11 יום שוחררתי בהמלצה לפיזיותרפיה אינטנסיבית וכמובן כך עשיתי, במשך כמעט שנה ובמהלך השנה ביצעתי בדיקות מיפוי עצמות שהראה crps ובדיקת emg שהראתה על פגיעה עיצבית. עדיין במצב של -45 ביישור 120 כיפוף ללא סופינצייה ופרונצייה מלאה ניגשתי שוב לרופא ביצעתי ct נוסף ואז הוחלט שבשל המצב של היד לבצע מניפולצייה סגורה בהרדמה. ב 14/1 השנה ביצעתי את המניפולציה ולאחר מכן יצאתי מחדר ניתוח שידי מגובסת בסד גבס במצב "ישר" בתוך הגבס היד הייתה ללא תחושה התלוננתי מספר פעמים שאני לא מרגישה תיד ונאמר לי שזה טראומה שעברה על היד והכל יסתדר. לאחר שהתעקשתי שוב ושוב לשחרר את הגבס חתכו לי את התחבושות והיד הייתה קפואה וכחולה. חידשו לי תחבישה ועדיין לא הייתה לי תחושה ביד במשך כמה ימים גם לאחר שיחרורי מבית החולים. נאמר לי שהכל יעבור. היום כ 5 חודשים לאחר הניתוח עדיין אין לי תחושה בכל האזור של האמה ומעלה היד נרדמת לי כל הזמן איני יכולה להישאר עם יד ישרה וזה פוגע לי בטווחי תנועה כיום אני ב -20 ביישור 140 כיפוף סופינצייה 20 ופרונצייה כמעט מלאה. סובלת יום יום מכאבים והירדמויות ביצעתי בדיקת emg שהראתה פגיעה בעצב רדיאלי. רכשתי מכשיר cds שהומלץ לי ע"י המנתח שלי ואני מנסה לבצע בו כמעט כל יום אבל הזרמים וההירדמות של היד בליווי הכאב ממש לא עוזרים לי ואני לא מצליחה להשתפר בטווחים והמרפק שלי כאילו תקוע שוב וכף היד כואבת המון. (סליחה על הסיפור הארוך אבל זהו סיפורי לצערי) שאלותיי הן: מה אתה חושב שיכול לעזור לי כרגע במצבי לגבי ההמשך? אילו בדיקות נוספות אם קיימות היית ממליץ לי לבצע? איך אני יכולה להיפתר מהכאבים מבלי להתמכר למשככים שאני נוטלת כיום (פרוקסט)? והאם הבעיה של הפגיעה העיצבית אכן תעלם וזה רק עיניין של זמן או שיש סיכוי שאאלץ להיגרר לניתוח נוסף?? אודה לכם על תשובתך/כם ושוב סליחה על הסיפור הארוך. שבוע טוב יפעת. אציין שלאחר המנפולציה הסגורה הגיעו ליישור כמעט מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה לא הפורום הנכון כנראה....
יפעת22/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?