מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב ורגליים.שרי03/07/2008
שלום ד"ר, אני שרי ואני מכית (מפקדת כיתה) בצבא. תפקיד זה דורש מאמץ פיזי מוגבר ושעות שינה מעטות (4 שעות). בשנה האחרונה אני סובלת מכאבי גב ורגליים. לפני כחודש ביצעתי מיפוי עצמות ולהלן התוצאות: ממצאים עמ"ש לאורכו, גפיים תחתונות, אגן- עקמת גבית ומותנית קלה קמורה לימין. קליטה מוגברת קלה בקוטב תחתון של מפרקי סקרואיליאק, ייתכן תגובת מאמץ או שינויים ארתריטים. הדגשה לינארית קלה בטיביות שיכולה לנבוע מ-splints. מה אומרות תוצאות הבדיקות? מה הטיפול המומלץ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב ורגליים אצל מכ"ית
ד''ר חגי אמיר10/07/2008שלום שרי,
קודם כל אני מצדיע לך הן על התפקיד שאת מבצעת בצה"ל והן לדרך שאת מבצעת אותו. נראה שאת משקיעה את כולך בתפקיד ולכן הגוף צועק מעט שקשה לו.
כאשר מבצעים פעילות מאומצת הגוף מגיב לכך בצורת התחזקות והתחשלות. אולם הדבר לוקח זמן. התגובה של התאצמות הגוף יכולה להמשך מספר שבועות. במידה והעומס גדול מידי והגוף לא מצליח להדביק את קצב העליה בעומס של השרירים והפעילות נוצרות דלקות באזורי החיבור של השרירים לעצם וסביב מפרקים שמתקשים לשאת את המאמץ.
לעיתים זה בא לידי ביטוי כשברים מיקרוסקופיים בעצמות שאינן מצליחות לעמוד בנטל הכבד ונוצרת תגובה דלקתית באזור אחד בעצם - זה נקרא שבר מאמץ, שאם לא נניח לו עלול להתפתח לשבר מלא.
במקרה שלך הייתי ממליץ להמשיך פעילות אולם לשמוע את נאקות הגוף ולהקל מעט כאשר הצעקה גדולה. כדאי למתן לשבועיים שלשה את המאמצים ולחזור אליהם בהדרגה לאחר מכן בדיוק כפי שהיית עושה עם חניך שפיתח שיברי מאמץ.
בהצלחה בתפקידך,
כה לחי
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?