כאבים בהחלמה משבר עצם הבריח ועוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בהחלמה משבר עצם הבריח ועוד
    אבנר שפיר
    30/07/2008

שלום רב. עקב חוסר נדיבות באינפורמציה מהרופא שלי יש לי כמה שאלות . אני ספורטאי, רוכב אופניים באופן יום יומי ומתחרה באופן קבוע כשאני בריא. שברתי את הקלביקולה לפני 4 שבועות ובבדיקה האחרונה התברר כי יש כבר קצת איחוי אבל העצם התקצרה. האורטופד הורה לי להוריד את מתקן ה8-יה שלא עשה את העבודה ושלח אותי הביתה בטענה שהכאבים ירדו ושאני יכול לעשות הכל חוץ מליפול או להרים דברים כבדים. שאלות: 1 מתי מומלץ לחזור לפעילות? ולאילו פעילויות אפשר לחזור קודם (צריך לשמור על הכושר) 2 יש לי כאבים חזקים בחיבורים של העצם ולא בשבר עצמו, מרגיש לי שהכתף מעוותת, האם זה יסתדר?? 3 אילו מגבלות יש כתוצאה מהתקצרות העצם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עצם הבריח

ד''ר יונה יניב
    31/07/2008

1. כמובן, בתלות במיקום השבר - כעקרון יכול לחזור לפעילות מתי שאתה רוצה, אם יש כבר סימני איחוי רנטגני אתה יכול לחזור לפעילות. בנוגע לכתף - יש להתחיל בתנועות מטוטלת ( מקווה שכבר התחלת) ולהגדיל טווחים בהדרגה. שאר פעילויות הכושר - לא נפגעת ברגליים אני מקווה, אז ללכת בטח אפשר ואם אתה כבר לא בקיבוע אז גם לרוץ. רכיבה על אפניים בחוץ - הייתי ממתינה עד שתרגיש מספיק טוב שכאב במהלך הרכיבה לא יסיח את דעתך מהכביש...
    2. הכתף עצמה אולי לא מעוותת אבל איזור השבר כן ואם יש קיצור ייתכן שהוא נראה לעין, תלוי בגדלו. והעיוות יישאר תמיד....
    3. תלוי כמובן בגודל הקיצור אבל בעיקרון, אם טופלת והיית במעקב לא אמורות להיות מגבלות, בטח לא בטווחי תנועת הכתף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו