כאבי גב תחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב תחתון
    ליאור
    31/07/2008

ערב טוב , אני בן 26 , סובל שנים רבות מתחושת אי נוחות בגב התחתון ( עבדתי פיזית בעברי והייתי פעיל ספורטיבית ) הבעיה מתבטאת בעיקר בחוסר יכולת לעמוד יותר מחצי שעה וללכת ללא תחושת כאב יותר לכיוון "שריפה" מאיזור הגב התחתון . לאחרונה לפני נסיעה ארוכה לחו"ל ניגשתי לבדוק את הגב , האורתופד שלח אותי לצילום מתני , התוצאות כפי שכתובות באבחנה הם " בצלומי עש מתני במפ למעט יישור לורדוזיס" יש לציין שמאז שניגשתי לבדיקה תחושבת אי הנעימות בגב החריפה אך ייתכן כי מצב זה הוא מעין תסמין שאני "יודע " שיש איזו בעיה ולקראת נסיעה ארוכה . האורטופד אומר שבצילום רואים שיש כאבי גב אבל אין משהו מדאיג , האם יש לנוח על זרי הדפנה ולנסוע לחו"ל בצורה זו על כל פנים? (מדובר בחצי שנה ) בנוסף הוא אומר שהוא לא רואה כלום בצילום אבל תמיד יכול להיות שמדובר בבלט דיסק או משהו קטן שלא רואים . ( הוא לא המליץ לי ללכת לבדיקת CT) האם יש סכנה להחמרת המצב בצורה כלשהי ללא טיפול ? אשמח לעזרה עקב דאגתי. בברכה, ליאור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר רון ארבל
    02/08/2008

הסיבה השכיחה לכאבי גב בגילך הינה בקעע דיסק או הפרעה מכנית כגון חולשת שרירים יחסית וכד'.
    סביר להניח שאם האורטופד שבדק אותך החחליט שלא לשלוח אותך לבדיקת CT הרי ממצאי הבדיקהאינם כה חמורים.
    נראה לי שבמקרה זה עליך להסיר דאגה מלבך למרות שכאב גב בתנאים מסוימים תמיד עלול להחמיר.
    ממלחיץ להועץ ברופא שלך לגבי פזיוטרפיה ותרגילים לשיקום הגב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו