כאבים בגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בגב
    one
    12/09/2008

ד"ר שלום אני בת 23, מזה זמן שאני סובלת מכאבי גב ולעיתים קושי מסוים בתנועה, בעיקר באיזור הגב התחותון, היכן שהבחנתי גם במעין שקע, מה שמן הסתם מבליט את הבטם כלפי חוץ קמעה, לעיתים אף כאשר אני עומדת מספר שניות בתנוחה מסוימת, אני חשה כאילו הגב "נתפס. לדוגמה, כאשר ברצוני לקום ממצב שכיבה למשל, או מעמידה שפופה-משהו, עלי לשחרר את האיזור ע"י התכופפות לעבר הרגליים ומשיכה חזקה לעברם. אני יכולה לומר שבעבר גבי היה ישר ואף החוליות בלטו מעט על פניו, מקום שכעת האיזור שקוע. אשר על כן, מהם הצעדים המומלצים [בנוסף להמלצה להתייעץ עם רופא בתחום] , בהם שומה עלי לנקוט, ראשית למנוע החמרה, והאם ניתן לטפל בכך, האם המצב בר תיקון/ ניתן ליישר את הגב? כמו כן, זהו המקום לציין, הבחנתי במעין 'בליטה', שנעה מעט במקומה עם מגע, בגב התחתון מצד ימין[ הייתכן שהדבר רלוונטי לעניין, אולי יוצר לחץ באיזור?] אודה לעצתך הטובה, כך ב'שלט רחוק'. בוקר טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב

הוספת תגובה

• כאבי גב: תוספת

one
    12/09/2008

טרם ביקרתי אצל רופא או נועצתי בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר חגי אמיר
    12/09/2008

The one and only שלום,
    לא סיפרת מספיק על עצמך, באיזה תעסוקה את עוסקת רוב שעות היום, מידת הפעילות, והאם את עוסקת בפעילות גופנית באופן קבוע.
    התאור שלך מתאים לשרירים לא מספיק מפותחים אולם אינני יכול לדעת אם המצב אכן כך.
    אם אכן בזה מדובר יש לבצע מספר תרגילים לחיזוק שריר הגב חגורת האגן והבטן, ואי"ה תחזרי למצב גופני כשיר וללא כאב.
    בהצלחה,
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

one
    12/09/2008

ד"ר אמיר שלום תודה רבה על המענה אני סטודנטית, דבר המצביע על הפעילות היומיומית. איני עוסקת ממש בפעילות גופנית, מפאת עומס ודוחק הזמן. בטח שלא כבעבר, לעיתים כאשר אני עושה פעילות גופנית, אני נתקלת בכאבים, ואף הגבלה מסויימת בתנועות. אי לכך שאלה נוספת, בהתחשב במצב, היא איך ניתן לעשות את הפעילות נכון? על איזו פעילות/תרגילים היית ממליץ? ובמה תהא כרוכה החזרה למצב תקין: תנועה חופשית יותר[וחופשית מכאבים?], האם יישור הגב, גם כן? אשמח למענה, שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב

ד''ר חגי אמיר
    17/09/2008

the oen and only
    שלום.
    הישיבה הממושכת הן מול המחשב והן מול מרצים אינה מוסיפה הרבה למצב הגב בלשון המעטה.
    כפי שאמרת בהיותך סטודנטית את חייבת למקסם את ניצול הזמן. עשי זאת על ידי השקעה של חצי שעה עד שעה ביום לפעילות גופנית שאת אוהבת ותיגרום לך תחושה טובה ורעננות להמשך בפעילות הלימודית ושאר הפעילויות. אין להתחיל ישר בפעילות אינטנסיבית אלא להתחיל בהדרגה כדי לא לגרום להחרפה בכאבים. זוהי השקעה לטווח ארוך שכן זה ישפר את לימודייך הרגשתך הכללית והישגייך בחיים.
    כל פעילות טובה בתנאי שאת אוהבת ומתמידה.
    חשוב להיכנס למסגרת שתחייב אותך להתמיד וזה גם טוב חברתית. אולם אם את עם כח רצון עז במיוחד ואינך ששה להכנס לאימון קבוצתי ניתן גם לעשות מספר תרגילים.

אולם !!! במקביל לתחילת פעילות בגלל שהכאב נמשך זה זמן רב , לדעתי יש מקום שאורטופד יבדוק אותך וישלח לצילום.

אל תזניחי את הגוף המארח, הוא צריך לשרת אותך עוד שנים רבות.

בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו