עצם מיותרת בכף הרגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצם מיותרת בכף הרגל
    בתאל
    15/09/2008

לפני כ10 שנים נקעתי רת כף הרגל. לאחר שהחליטו כי זה היה נקע ולא שבר, טופלתי בחבישה אלסטית. לאחר כמה חודשים שמתי לב שישנה עצם הבולטתהחוצה באמצע כף רגלי. בהתחלה זה לא הפריע לי אך ככל שעבר הזמן שמתי לב שזה כואב כאשר אני הולכת הרבה או רוקדת. לפני כ5 שנים עשיתי סדרה של צילומים ורופא אורטופד הציע לי לערוך ניתוח להסרת העצם - הבנתי מדבריו שנמתח לי גיד וכך נוצרה עצם מיותרת.. לא מבינה איך דבר כזה קורה?? בכל אופן פחדתי מהניתוח ודחיתי את ההתעסקות בזה. כיום אני חוזרת לפעילות גופנית ומרגישה כאבים עזים בכל כף הרגל ובכלל גם בשוק. האם יש דרך לטפל בכך גם בלי ניתוח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצם מיותרת בכף הרגל

הוספת תגובה

• אקססורי נאויקולאר

ד''ר יחזקאל טיטיון
    20/09/2008

בתאל שלום.

נשמע שיש לך עצם אקססורית נאויקולארית, לפי התאור.
    לעיתים זה גורם לכאבים.
    לפני שרצים לניתוח יש לנסות טיפול שמרני עם פיזיוטרפיה, מדרסים ונעליים נוחות. כשכלום לא עוזר, הטיפול הוא ניתוחי.

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דומה

גל
    01/09/2012

גם לי יש עצם מיותרת, אך בצד שמאל של כף רגל ימין ממש סמוך לעצם המקורית הבולטת.
    התחלתי לחוש כאבים עזים לאחר שנקעתי את הרגל, אך אמרו לי שהעצם לא נוצרה בגלל הנקע אלא הייתה קיימת מלפני.
    הועלה על ידי הרופא הנושא של כריתת העצם. שאלתי היא האם הסיכון גבוה מהתועלת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו