חבלה באצבע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבלה באצבע
    יעל
    25/09/2008

לפני כשבועיים נטרקה דלת המכונית על אצבע יד ימין שלי. האצבע התנפחה מאוד (וכמובן כאבה מאוד...) והצטבר דם מתחת לציפורן. הלכתי מייד להבדק בחדר מיון ולאחר צילום רנטגן הרופא אמר לי שהאצבע לא שבורה ושזה יסתדר עם הזמן. מאז כאמור עברו שבועיים. הנפיחות אמנם ירדה מרוב האצבע אבל הפרק הראשון של האצבע עדיין נפוח מאוד (נראה לגמרי לא טבעי) ומרגיש "מוזר"- כאילו לא ממש מחובר לאצבע- למרות שאני מצליחה להזיז אותו. בנוסף, הדם מתחת לציפורן התפשט ומכסה כעת את רובה. האם זה נורמלי? מה ניתן לעשות בנושא? כיצד ניתן לטפל באצבע ובציפורן ומה אורך ההחלמה המשוער? בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבלה באצבע

הוספת תגובה

• אצבע

ד''ר יונה יניב
    25/09/2008

לפעמים, מיד לאחר החבלה ניתן לנקז את שטף הדם שמתחת לצפורן אבל אם עברו שבועיים כבר אין כ"כ טעם לכך. לפי סיפורך, כנראה שהצפורן תפול (לא לדאוג, בדכ"ל צומחת חדשה תוך כ3 חדשים). יש לשים לב שקצה האצבע איננו מתנפח עוד עם אודם וכאבים כי אז צריך להסיר את הצפור עקב זיהום שיכול להתפתח.
    בנוסף חבלת רקמה רכה באצבע יכולה להמשך זמן רב ואם המעיכה פגעה מעט בעצבים לוקח להם זמן רב להתאושש.
    מקווה שעזרתי, בברכת החלמה מהירה וחג שמח
    דר' יניב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו