מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקש אבחנה מדויקת לאחר 30 שנות סבלעוזי שחף15/10/2008
שלום,שמי עוזי בן 45,וסובל מכאבי גב מגיל 16.ההתחלה היתה בפריצות דיסק לאחר משחק כדורגל,למשך יומיים שלושה.עד היום היו לי כ 15-20 פריצות דיסק לא תמיד אחרי מאמץ.היו פריצות דיסק שהתחילו בפתאומיות סתם ממצב של עמידה,כאב חד ביותר,העתקת נשימה,ממש קושי בלנשום,וכו..חוץ מפריצות דיסק אני חי עם כאב באופן כרוני. אופי הכאב לא דומה לכאב שנובע מלחיצה של פזיוטרפיסט על נקודה כואבת בגב התחתון-מדובר בכאב כללי מאד,עקשן וטורדני,שתמיד תמיד עולה למעלה הגב בזמן ישיבה לא על משענת שלאחר 5 דקות בלבד,או הליכה של 20 דקות,ועל ריצה אין מה לדבר כלל.ריצה על הליכון גורמת לכאב כללי חזק בגב ליומיים רצוף. האבחנה בסי טי לאורך השנים(כל 4 שנים בערך) ללא שינוי: ספונדילוליזה בשתי קשתות L_5 תעלה לא מוצרת,אין שינויים ניווניים חריגים,ולמעט בסי טי של 1998 שנמצא בו ספונדילוליסטזיס,הממצאים לא מעידים על סיבה לכאבים כמו שיש לי. אופי הכאב: הכאב הוא כאב כללי,עם נוקשות בוקר חזקה,הגבלה רצינית בכיפוף(למשל אם אני יושב על מזרן ,רגליים מושטות קדימה-ומנסה להגיע עם הראש לכיוון הרגליים,אני אפילו לא מצליח לשבת ישר בזוית של 90 מעלות)-שרירי רגליים קצרים(האמסטרינג) עד לפני כשבועיים היה לי התקף חזק ביותר,לא כאב חד של פריצה,אלא כאב כללי חזק עם חולשת שרירים ברגל שמאל,עד מתחת לברך,(זה קורה כל שנה וחצי בערך)מצב שמעיב על מצב הרוח,וגורם לי לשכב הרבה על מיטה. על המיטה הנחתי פלטה מעץ, ומעליה הנחתי מזרן אימונים,ועל זה אני ישן בלילה,עם הטבה מסויימת בבוקר,כמו כן אני מתאמן כבר כחודש וחצי בחיזוק זוקפי הגב,ושרירי הבטן על מזרן,וכן בקבוצת פזיוטרפיה של קופח.(עם הטבה קלה) טיפולים ותרופות: לאחר שטופלתי בצהל כמתנדב עקב בעיות גב אלו,טיפל בי ד'ר רווח שהיה ק'רפר בזמנו,ד'ר אנגל,וכן ד'ר אוטרימסקי,וד'ר גיבשטיין בבית חולים מאיר,שהציע לי ניתוח, בשנת 2002 וסרבתי,אך עשיתי ניתוח בגלי רדיו ללא הטבה. כ'כ טופלתי 3 פעמים במרפאות כאב,בהזרקות אפידורל,ללא הטבה.מאחר ותרופות רגילות לא עזרו לי,אני מטופל לפי הצורך באוקסיקונטין 10 מ'ג בכאב בינוני,ו 20 מ'ג בכאב חזק,אך אני נמנע מאד מליטול את התרופות מכיוון שהן מנטרלות אותי לגמרי עם סדציה חזקה! מאחר והממצאים שלי לא נחשבים ל"קשים"-ומאחר והרבה סיבות עלולות לגרום לכאבי גב(מפרקים,דיסק בין חולייתי,סיבי עצב מגורים,וכו...) אני מעוניין לקבל אבחנה מדוייקת לגבי מקור הכאבים הבלתי נסבלים לאחרונה שלצערי אני חי איתם ללא איכות חיים. שאלתי: האם ניתן לדעתך לקבל אבחנה מדוייקת ונקודתית יותר המתייחסת למקור הכאבים שלי? ואם כן,באיזה אופן? היכן? חגורת גב? האם בהנחה שאני מתאמן על שרירי הבטן וזוקפי הגב מדי יום-חגורת גב תהיה יעילה עבורי? (אני יודע שהיא מנטרלת פעילות שרירים,לכן ציינתי את העובדה שאני מתאמן מדי יום) תודה רבה וחג שמח עוזי שחף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב- אבחנה מדויקת
ד''ר רון ארבל15/10/2008ספורך ארוך ומענין אך בלתי אפשרי ע"פ הסיפור לקבוע במדויק את אבחנתך. כאבי גב יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים שלא זה המקום לפרט את כולם. אני ממליץ לך בחום לפנות לאורטופד מומחה לבעיות גב עם כל הבדיקות שנעשו לך (רצוי אורטופד שעדיין לא בדק אותך) ואין לי ספק שיוכל לעזור לך בודאי הרבה יותר מאשר אנחנו נוכל ללא בדיקתך וללא עיוםן בבדיקות .
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עומד לעבור ניתוח
עוזי שחף27/10/2008שלום לך ד'ר !!! אני בתקופה הקרובה מאד יעבור 2 בדיקות, MRI ומיפוי עצמות,ע'מ לדעת אם לקבע רק את חוליה L-5 או גם את חוליה L-4 הניתוח לפי מה שכתוב לי בהפניה ל MRI נקרא: ניתוח L5-S1 FUSION הניתוח ע'פ מה ששמעתי מהרופא הוא ניתוח "גדול",ורציתי לשאול איזה מידע יש על הניתוח מהסוג הזה. מצבי הנוכחי: כאבים בלתי פוסקים בעיקר בבוקר,שעולים למעלה הגב בזמן החמרה במהלך היום,עם כאבים וחולשה ברגל שמאל מתחת לברך באזור הקידמי. ברגל ימין חולשה בלבד,והרבה פחות כואב. אני חולה כרוני משנת 1981....וההתקפים הנ'ל באים לתקופה של מספר חודשים כל שנה,ובשאר החודשים,עדין אין לי איכות חיים,אלא כואב וכואב,...אני חי עם כאבים שזה דבר מאד מתסכל,ושגורם לי גם להיות במצב רוח בהתאם. שאלתי: 1.האם הכאבים בעקבות הניתוח עלולים להחמיר? מה הסבירות שזה יקרה? 2.האם יש מידע על הניתוח הנ'ל,ואם כן האם אפשר להפנות אותי למאמר בעברית? אני מודה לך על תשומת הלב יישר כח,עוזי שחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?