כאבים מספר חודשים לאחר ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים מספר חודשים לאחר ניתוח
    or
    22/10/2008

לפני כחצי שנה שברתי את ראש הרדיוס במרפק עברתי ניתוח שיחזור ולאחר חודשיים עברתי ניתוח נוסף להוצאת הברגים והפלטינות ע"פ הצילומים העצם התאחתה לגמרי, אני מתרגלת יומיום את היד והולכת לפיזיוטרפיסט 2-3 בשבוע, ובסה"כ גם המנתח וגם הפיזיוטרפיסט מרוצים מההתקדמות ומטווחי התנועה שלי למרות שהם עדיין לא מלאים. אך אני עדיין סובלת מכאבים אשר פעם בשבוע מצריכים לקיחת משכך כאבים, האם זה הגיוני שלאחר כ"כ הרבה זמן, עדיין יהיו לי כאבים גם כאשר אני לא מתרגלת ולא מפעילה את היד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים לאחר שבר

ד''ר יונה יניב
    23/10/2008

כאבים אחרי שברים בכלל ואחרי ניתוחים בפרט יכולים להמשך זמן רב. אינני יודעת מה מקור הכאבים כי לא בדקתי אותך או ראיתי צלומים של המרפק, אבל אם טווחי התנועה טובים וסה"כ התפקוד היומיומי טוב, ייתכן שהכאבים נובעים פשוט מהחלמת השבר או מצלקות פנימיות. צלקות (ולצורך זה גם מקום החלמת עצם הוא צלקת) פעילות (מתארגנות, משלימות החלמה) בין חצי שנה לשנה ותפקידן בעצם להתכווץ. תפקידך לעומת זאת - למתוח ולהאריך אותן לאורך טוב לפעילות(בפיזיותרפיה ובפעילות יומיומית). בנוסף - הצלקות אינן מתארכות או מתכווצות בשינויי טמפ' כמו הרקמות הרגילות סביבן ויש הסוברים שזו הסיבה לכאבים בשינויי טמפ' כ2-3 שנים לאחר הניתוח (או השבר) ולפעמים אף יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו