ULNAR NEUROPATHY

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ULNAR NEUROPATHY
    זהבה
    28/10/2008

בס"ד, אני בת 66.במחצית השנה האחרונה אצבעות הקמיצה והזרת ביד שמאל רדומות.אני יכולה להשתמש בהן, אבל לא חשה בהן. נוסף לכך, אני מתעוררת בחודש-חודשיים האחרונים עם כפות ידיים קעורות וקשוחות ובכאבים. ביחוד בכריות/בבסיסי האצבעות.רק כשאני מרטיבה מעט את הידיים אני יכולה לנסות לפתוח אותן תוך כדי כאב. בנוסף- אצבעות האמה בשתי הידיים אינן חוזרות ומתיישרות כאשר אני מכופפת את כל האצבעות כדי לאחוז דבר-מה, ורק פעולה אקטיבית עליהן"מקפיצה" אותן חזרה למקומן.קשה לי לפתוח בקבוקים,וקשה לי בכלל להחזיק דברים בידיים. עשיתי EMG. מתוך כל המספרים-התוצאה היא: אולנר מרפק שמאל 30-60 LT.ULNAR NEUROPATHY AT THE ELBOW LEVEL. מומחה לכף יד טוען שרק ניתוח בא בחשבון במצב כזה,וטוען שללא ניתוח המצב עלול להחמיר... והציע שחרור והעברת העצב. מה הסיכונים בניתוח כזה? האם יש סיכוי לריפוי מלא? מתי אני יכולה לחזור לתפקוד מלא?(הרופא טוען שמיד עם היציאה מבי"ח..).האם יש צורך בפיזיוטרפיה/רפוי בעיסוק לאחר הניתוח?(הרופא אמר שלא..)מה דעתך, ד"ר??? אני במייל: [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ULNAR NEUROPATHY

הוספת תגובה

• אולנר

ד''ר יונה יניב
    29/10/2008

השאלה מורכבת ממספר בעיות - המרכזית - כנראה תסמונת לכידה של העצב האולנרי במרפק - דיורש טיפול ניתוחי בהרדמה כללית. בתלות בסוג הניתוח, כך ההחלמה לאחריו. כמובן שיש תפרים שצריכים להחלים ולפעמים כן נזקקים לפיזיותרפיה ולוקח זמן להחלמה. החלמת העצב לעומת זאת איננה מהירה. הנימול אמור להעלם ראשון וחזרת תחושה מאוחר יותר. לפעמים העצב איננו מתאושש גם לאחר זמן רב אבל הניתוח דרוש לעצור את ההדרדרות שלו. אם חלה הדרדרות זה יכול לפגוע במוטוריקה העדינה של כפות הידיים והאבעות.
    הבעיה הכללית שאת מתארת קשורה לדלקות גידים האפיניות לגיל המבוגר - "התקעות" האצבעות - ניתן לפתרון בדרכים שונות ועדיין אין פתרונות שיחזירו את המצב לגמרי לקדמותו ועלייך להתיעץ עם רופאך לגבי כל בעיה בנפרד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו