סריקה טומוגרפית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סריקה טומוגרפית
    פלונית
    30/10/2008

שלום. אני בת 56 התחלתי להרגיש כאבים עזים עד שלא היה בילכולתי ללכת ניגשתי לחדר מיון ומשם התגלגלו העיניינים .אני רוצא להדגיש כי לא נפלתי או קיבלתי מכה כלשהי פשוט התחלתי להרגיש כאבים וכך זה החל לפני כ-10 ימים. עברתי בדיקה "סריקתה טומוגרפיה ממוחשבת של עמוד השדרה גב תחתון מותני מגובה D11 עד לסרקום". הסיבה לביצוע הבדיקה חשד לשבר בחוליה D11. ציטוט ממצאי הבדיקה. איבוד גובה קל של חלק קדמי גוף החוליה D12 שבר דחיסה חלקי.משני לאוסטאופניה כללית. הודגמו שינויים ניווניים קלים בגופי החוליות ובמפרקים הפאצטליים. תעלה הספינלית הגרמית בקוטר תקין. בגובה L4-L5 בלט דיסק. גורם ללחץ קל על השק הטיקלי. בגובה L5-S1בקע דיסק אחורי.לא גורם ללחץ על השק הטיקלי. ממצא לוואי : שינויים טרשטיים באאורטה ובעורקים אילאקליים." סוף ציטוט. אני מבקשת לדעת מה יש לי ממה זה יכול היה להיגרם ואיזה טיפול אני אמורה לקבל עקב התוצאות הללו?.(למרות שיש לי עוד בדיקות נוספות לעבור). אני רוצה בבקשה שתתנו לי כיוון מה תוצאות הבדיקה מראות? אני מודה לכם מראש. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סריקה טומוגרפית

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר חגי אמיר
    04/11/2008

פלונית יקרה,
    ממצאי הCT מראים כי קיים שבר דחיסה קטן בעמוד השידרה.
    הדבר יכול לקראת ספונטנית מדחיסה באנלית בירידת מדרגה .
    שבר מהסוג הזה ניקרא שבר פתולוגי ויש לראות מה הסיבה בעצמותייך נחלשו ולדאוג לחזק אותך בשיטה המתאימה לך. לצורך זה יש לפנות לרופא עם כל הבדיקות והוא יכוון אוך להמשך
    בהצלחה דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו