מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטאיטיס פוביסדני25/11/2008
שלום רב לפני כחודש חשתי בכאבים חזקים מאד באיזור האגן, בצידי הירכיים גב תחתון ועקצוצים רבים. לאחר מספר ימים הכאב נחלש, עם זאת חש כיום בכאבים (לעיתים חזקים) באיזור המפסעה, גב תחתון ובחלק הקדמי של הירכיים מעל המפסעה , מתוצאות מיפוי עצמות שהתקבלו לאחר שהופניתי ע"י אורטופד נקבע כי יש לי אוסטאיטיס פוביס. האורטופד הורה לי ליטול 10 ימים פעמיים ביום אטופן, וכן טיפולי פיסיותרפיה. הכאב מציק לי מאד ואני חש בו גם תוך כדי הליכה שאלותי הם: האם בכך מסתכם הטיפול או שמא יש צורך בטיפול מסוג אחר? נאמר לי שעלי לנוח וולא להתאמץ יותר מדי, איזה ספורט כן מותר לי לעשות? האם שחייה משפרת את המצב? כמה זמן אורכת ההחלמה מדלקת זו? אשמח להתייחסותכם בכבוד רב דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאיטיס פוביס
ד''ר חגי אמיר26/11/2008שלום דני.
אוסטאיטיס פוביס נחשבת לפגיעת ספורט.
בדרך כלל קוראת אצל שחקני כדורגל הוקי וריצה.
מקורה כנראה מנזקים חוזרים ונישנים במפרק הקידמי בין שני צידי האגן, הניקרא סימפיזיס פוביס.
זוהי דלקת לא זיהומית של העצמות משני צידי המפרק.
הפיתרון הוא ריפוי הדלקת על ידי תרופות נוגדות דלקת, חיזוק וייצוב השרירים באזור חגורת האגן.
תרגילים למוביליזציה של המפרק.
יכול להמשך ללא טיפול למשך חודשים מרובים.\
עם טיפול עשוי לחלוף מהר יותר.
אם אתה מרגיש נוח בקריאת אנגלית מצורף לינק למאמר המסביר את כל מה שרצית או שלא ידעת לשאול.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הלינק..
sbh26/11/2008שלום רב ראשית תודה על התייחסותך!! ראשית, כתבת לי שאתה מצרף לינק אך כנראה ששכחת לצרף, אשמח לקבל את הלינק למאמר שנית, אינני ספורטאי, האם דלקת כזו עלולה לקרות לאדם שאינו ספורטאי, למרות שעשיתי לאחרונה הליכות ארוכות ותכופות וזאת לאחר שלא הייתי פעיל כלל במשך יותר מחודש בגלל מחלת חום שתקפה אותי? או שמא עלי לקבל חוות דעת של אורטופד נוסף למרות שבמיפוי עצמות נקבע כי זהו אוסטאיטיס פוביס? בכבוד רב דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטאיטיס פוביס
ד''ר חגי אמיר27/11/2008הלינק לא עבר.
הנה הקישור :
http://www.emedicine.com/sports/TOPIC90.HTM
מבחינתך זוהי פגיעת ספורט שכן הפעילות שהחילות לבצע לאחר תקופה של ירידה ברמת הפעילות כמוה כפעילות ספורטיבית סופר מאומצת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?