אוסטאיטיס פוביס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוסטאיטיס פוביס
    דני
    25/11/2008

שלום רב לפני כחודש חשתי בכאבים חזקים מאד באיזור האגן, בצידי הירכיים גב תחתון ועקצוצים רבים. לאחר מספר ימים הכאב נחלש, עם זאת חש כיום בכאבים (לעיתים חזקים) באיזור המפסעה, גב תחתון ובחלק הקדמי של הירכיים מעל המפסעה , מתוצאות מיפוי עצמות שהתקבלו לאחר שהופניתי ע"י אורטופד נקבע כי יש לי אוסטאיטיס פוביס. האורטופד הורה לי ליטול 10 ימים פעמיים ביום אטופן, וכן טיפולי פיסיותרפיה. הכאב מציק לי מאד ואני חש בו גם תוך כדי הליכה שאלותי הם: האם בכך מסתכם הטיפול או שמא יש צורך בטיפול מסוג אחר? נאמר לי שעלי לנוח וולא להתאמץ יותר מדי, איזה ספורט כן מותר לי לעשות? האם שחייה משפרת את המצב? כמה זמן אורכת ההחלמה מדלקת זו? אשמח להתייחסותכם בכבוד רב דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוסטאיטיס פוביס

הוספת תגובה

• אוסטאיטיס פוביס

ד''ר חגי אמיר
    26/11/2008

שלום דני.
    אוסטאיטיס פוביס נחשבת לפגיעת ספורט.
    בדרך כלל קוראת אצל שחקני כדורגל הוקי וריצה.
    מקורה כנראה מנזקים חוזרים ונישנים במפרק הקידמי בין שני צידי האגן, הניקרא סימפיזיס פוביס.
    זוהי דלקת לא זיהומית של העצמות משני צידי המפרק.
    הפיתרון הוא ריפוי הדלקת על ידי תרופות נוגדות דלקת, חיזוק וייצוב השרירים באזור חגורת האגן.
    תרגילים למוביליזציה של המפרק.
    יכול להמשך ללא טיפול למשך חודשים מרובים.\
    עם טיפול עשוי לחלוף מהר יותר.
    אם אתה מרגיש נוח בקריאת אנגלית מצורף לינק למאמר המסביר את כל מה שרצית או שלא ידעת לשאול.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הלינק..

sbh
    26/11/2008

שלום רב ראשית תודה על התייחסותך!! ראשית, כתבת לי שאתה מצרף לינק אך כנראה ששכחת לצרף, אשמח לקבל את הלינק למאמר שנית, אינני ספורטאי, האם דלקת כזו עלולה לקרות לאדם שאינו ספורטאי, למרות שעשיתי לאחרונה הליכות ארוכות ותכופות וזאת לאחר שלא הייתי פעיל כלל במשך יותר מחודש בגלל מחלת חום שתקפה אותי? או שמא עלי לקבל חוות דעת של אורטופד נוסף למרות שבמיפוי עצמות נקבע כי זהו אוסטאיטיס פוביס? בכבוד רב דני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטאיטיס פוביס

ד''ר חגי אמיר
    27/11/2008

הלינק לא עבר.
    הנה הקישור :
    http://www.emedicine.com/sports/TOPIC90.HTM
    מבחינתך זוהי פגיעת ספורט שכן הפעילות שהחילות לבצע לאחר תקופה של ירידה ברמת הפעילות כמוה כפעילות ספורטיבית סופר מאומצת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו