מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר אני מזה לחוץ אודה לך אם תוכליייי19/07/2007
אוקיי אז ככה אני בן 17 ועשיתי אתמול בדיקת CT וניתגלה לי עקמת בגב למרות שעד ליפני אתמול לא הרגשתי סימנים לכך מה שאני אכן יכול לומר לך שכניראה שזה תורשתי במשפחה מצד אמא שלה ומשפחתיה ולאמא שלי יש עקמת גב ואני סובל מכאבים לאחר זמן מה שלא הסקתי בספורט כולל מכון כושר בערך שבועיים בעצם טיפה יותר (אז לא היו לי כאבים ללא קשר)
ואני יושב שעות רבות במחשב..
האם העקמת יכולה לווצר בגיל 17 או שאכן היא תורשתית?
מה שמוזר שמליפני שהפסקתי תאימונים לא היו כאבים ולא ידעתי שיש לי ביכלל..
האם הכאבים ניראים לך כאבים עקב הפסקת ספורט וישיבה ממושכת במחשב?
ראיתי שאלה כזאת באיזה פורום :
שלום! זה כמה שבועות שיש לי כאבי גב עזים ואני חושב שהעקמת בגב מחמירה מרגע לרגע רציתי לשאול בעקבות זה שיש לי עקמת מה אסור לי לעשות והאם אפשר להוריד על זה פרופיל צבאי כי אני מרגיש שאני לא מוכן לסכן את הבריאות שלי בשביל להיות בקרבי.
תשובה מאת אחד הד"ר בפורום:
אם עברת את גיל 15-16 קרוב לודאי כי סיימת צמיחה ואם היתה או יש עקמת היא לא תתגבר עוד, גם אם תשרת ביחידת שדה וכד'. אין! קשר ישיר בין עקמת וכאבי גב , כך שעצם קיומם לא מצריך הורדת פרופיל או הגבלת פעילות.אדרבא, פעילות גופנית מבוקרת ומתאימה תשכך את הכאבים ותאפשר לך שירות מלא ומהנה ללא בעיות גב.
הודעה זו קצת עודדה אותי האם אכן הד"ר שענה לאותו נער אכן צודק?
אשמח לקבל חוות דעת אישית שלך בנושא ..
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
ד''ר יבגני שויחטמן20/07/2007שלום
אני מסכים עם קולגה שלי לגבי זה שלאחר גיל 15-16 עקמת לא מחמירה
עקמת עצמה בדרך כלל לא גורמת לכאבים
הפסקת ספורט ומאמץ מוגזם-לא מבוקר יכול לגרום לכאבי גב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה-עוד שאלה קטנה...
GGG20/07/2007גם אני חושב ככה הכי בטווח ללכת לאורדופד שאליו הפנו אותי
ניראה לי שאכן הכאבים לא מהעקמת ויכולה להיות גם עקב ישיבה לא נכונה שבמיקרה שלי היא ישיבה ממושכת מעל 5 שעות בכיסא לא הכי נווח שאינו כולל משענת מלאה לגב רק לחלק העליון באמצע ללא גב תחתון...
וללא משענת לצוואר
אתה ממליץ לי ליקנות כיסא אורטופדי חדש?
במידה וכן במה לשים לב חוץ משיהיה נווח
משענת מלאה לגב ותמיכה בצוואר צריך?
אשמח לקבל תשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?