בוטולינום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוטולינום
    רוני
    13/12/2008

שלום, אני בן 48, יש לי בעיה של בלט דיסק בצוואר,בשנתיים אחרונות ניסיתי טיפולים רבים ושונים שלא עזרו לי . בעיה העיקרית שלי שראש פונה לעיתים קרובות לצד אחד וקשה להחזירו למרכז (טורטיקוליס). ייתכן שהדבר נובע מישיבה בצורה עקומה במשך שנים מול מחשב. פניתי לאחרונה ל 2 נוירולוגים מומחים שהמליצו לי על הזרקת בוטולינום בהקדם. אך עד עכשיו לא בצעתי זאת , כי קראתי באינטרנט על סיכונים שיכולים להיות - גלישת החומר למוח. זאת למרות שכבר קבעתי תור להזרקה באיכילוב. זה מאוד הפחיד אותי. האם אכן יש סיכון כלשהו שזה יקרה או שאין בסיס לחששותיי? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוטולינום

הוספת תגובה

• כאבים בצואר וטורטיקוליס

ד''ר חגי אמיר
    14/12/2008

שלום רוני,
    אם הבעיה היא אכן דיסק צוארי, יש מקום לטפל במקור הבעיה ולא בתוצאה שהיא הטורטיקוליס.
    במידה ואכן זה הפיתרון לבעייתך, הרי שההזרקה היא מקומית ומתבצעת לשריר בסמוך לנקודת העיצבוב שלו, אינני מכיר תופעת לואי של "גלישת חומר למוח". זה לא מתקרב למח.
    במידה והוחלט על ידי הרופאים המטפלים בך כי אכן זה יכול להיות פיתרון, אולי כדאי לנסות.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוטוליניום

ד''ר רון ארבל
    14/12/2008

הבוטוליניום אינו חף מתופעות לואי.
    אחוז הסיבוכים נמוך אך קיים.
    לפני ההזרקה הייתי ממליץ על ביצוע CT של ע"ש הצווארי לברר פתלוגיה של עמוד השדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו