RSD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• RSD
    דורית
    21/12/2008

שלום רב! לפני עשרה ימים עברתי מיפוי עצמות בעקבות תאונת דרכים שקרתה לפני חודשיים. התוצאה: הממצאים שתוארו חשודים לRSD ושינויים ארטריטים. החבלה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה, קרתה בזמן התאונה כשלחצתי מאוד בחוזקה על דוושת הבלם. הקרסול כאב לי כמה ימים אח"כ, עכשיו הוא נפוח וכואב מאוד, קשה לי לעמוד על הרגל, והכי חשוב, צבע העור מסביב לקרסול הפך לכהה מאוד. אני מבקשת לציין שאני חולת סכרת מסוג 1 לא מאוזנת ומנוירופתיה סכרתית. מה בדיוק אומרת התוצאה, מה הסיכונים בהתחשב בכך שהרגל ממילא פגועה בגלל הסכרת, ואיך לטפל בזה? תודה מראש על התייחסותך דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    RSD

הוספת תגובה

• פגיעה בקרסול לאחר תאונה

ד''ר חגי אמיר
    22/12/2008

דורית שלום.
    יתכן ןנחבלת בתאונה קצת יותר ממה שחשבת, ועקב הנוירופתיה לא חשת בפגיעה בעוצמה האמיתית.
    לא הייתי מתרגש מאבחנה שהעלו במיפוי, יש לבדוק היטב בצילום אם יש שברים כלשהם. ואם אין יש מקום לפיזיוטרפיה אינטנסיבית כדי להחזיר את הקרסול וכף הרגל לתפקוד תקין כמה שיותר מהר.
    כל זאת תוך זהירות לא לפגוע בעור כדי לא לגרום לפצעים.

כמו כן יש לבדוק שאינך מפתחת מפרק שרקו בקרסול. מפרק שרקו הוא מפרק שעקב חבלות חוזרות ונישנות בהמצאות נוירופתיה הולך ונהרס. כדי למנוע זאת יש לשים את הרגל הגבס.
    בקיצור במקרה שלך לא הייתי מתעצל ובודק היטב אצל רופאים המומחים בנושא כף רגל סכרתית כדי למזער את הנזקים.

בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו