מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- RSDדורית21/12/2008
שלום רב! לפני עשרה ימים עברתי מיפוי עצמות בעקבות תאונת דרכים שקרתה לפני חודשיים. התוצאה: הממצאים שתוארו חשודים לRSD ושינויים ארטריטים. החבלה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה, קרתה בזמן התאונה כשלחצתי מאוד בחוזקה על דוושת הבלם. הקרסול כאב לי כמה ימים אח"כ, עכשיו הוא נפוח וכואב מאוד, קשה לי לעמוד על הרגל, והכי חשוב, צבע העור מסביב לקרסול הפך לכהה מאוד. אני מבקשת לציין שאני חולת סכרת מסוג 1 לא מאוזנת ומנוירופתיה סכרתית. מה בדיוק אומרת התוצאה, מה הסיכונים בהתחשב בכך שהרגל ממילא פגועה בגלל הסכרת, ואיך לטפל בזה? תודה מראש על התייחסותך דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בקרסול לאחר תאונה
ד''ר חגי אמיר22/12/2008דורית שלום.
יתכן ןנחבלת בתאונה קצת יותר ממה שחשבת, ועקב הנוירופתיה לא חשת בפגיעה בעוצמה האמיתית.
לא הייתי מתרגש מאבחנה שהעלו במיפוי, יש לבדוק היטב בצילום אם יש שברים כלשהם. ואם אין יש מקום לפיזיוטרפיה אינטנסיבית כדי להחזיר את הקרסול וכף הרגל לתפקוד תקין כמה שיותר מהר.
כל זאת תוך זהירות לא לפגוע בעור כדי לא לגרום לפצעים.
כמו כן יש לבדוק שאינך מפתחת מפרק שרקו בקרסול. מפרק שרקו הוא מפרק שעקב חבלות חוזרות ונישנות בהמצאות נוירופתיה הולך ונהרס. כדי למנוע זאת יש לשים את הרגל הגבס.
בקיצור במקרה שלך לא הייתי מתעצל ובודק היטב אצל רופאים המומחים בנושא כף רגל סכרתית כדי למזער את הנזקים.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?