ריסוק קרסול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריסוק קרסול
    איילת34
    08/01/2009

שלום, אני שנתיים אחרי פציעה בה ריסקתי את הקרסול בתאונה ( שבר טרימלאולרי של הקרסול עם דיסלוקציה , שטופל בניתוח -החזרה פתוחה וקיבוע פנימי של הקרסול, ולאחר מכן ניתוח נוסף והוצאת המתכות ) היום , לאחר בדיקה בביטוח לאומי, הרופא נמצא כי היקף השוק ברגל הפגועה קטן בכ-5 ס"מ מהיקף השוק ברגל השנייה "בריאה". מהי משמעות הדבר? האם עלי לדאוג? אני זוכרת שבאחת הבדיקות הקודמות הרופא הבחין בעין בנפיחות כשהסתכל על מאחורי הברכיים שלי כשאני בעמידה ואמר למתמחה לידו , יש נפיחות ברגל אחת, זהו מקרה קלאסי לטיפול אפוס. האם הנפיחות כתוצאה מהתאונה ? יש השפעה של הקרסול וחזרה לשיקום תבנית ההליכה על הברכיים? האם טיפול אפוס יעיל ? איך פועלת השיטה ? אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריסוק קרסול

הוספת תגובה

• ריסוק קרסול

ד''ר רון ארבל
    10/01/2009

שלום רב
    1. לפי מכתבך אינך סובלת כלל מהקרסול אלא מנפיחות שראה רופא ומדלדול של שרירי השוק.
    2. אפוס איננו מוריד נפיחות של גפה.
    3. במידה ואמנם היקף השוק הפגועה קטן ב- 5 ס"מ מזו הבריאה זהו הבדל גדול ביותר ומעיד או על חוסר שימוש מוחלט בגפה או על פגיעה עצבית כלשהיא.
    ממליץ לפנות לאורטופד מומחה ואולי גם לנוירולוג לברור הממצאים הנ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו