קרע מלא ברצועה צולבת בברך ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע מלא ברצועה צולבת בברך ימין
    ליז אזולאי
    15/01/2009

שלום רב, לפני כ-3 שנים עברתי תאונה בקטנוע, ועקב כך נוצר לי קרע מלא ברצועה הצולבת בברך ימין. כיום אני בת 36. מאז עברתי שיקום ופיזיוטרפיה ואפילו עברתי 2 לידות. כיום אני לא בטיפול, ומודעת לגופי ואיך ללכת נכון. האם ניתן לחיות עם הקרע ברצועה שנים ארוכות, ללא ניתוח? האם בגיל 40 או בגיל 50 יופיעו פתאום כאבים? מהי דרך הטיפול הטובה ביותר לשמר את הרגל נכון? תודה ליז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרע ברצועה צולבת בברך

ד''ר רון ארבל
    15/01/2009

שלום רב ליז.
    ראשית צריך לדעת איזה רצועה נקרעה. בתאונות אופנוע יש שכיחות יחסית גבוהה לקרעים של רצועה צולבת אחורית. רוב הפגיעות במקרים האחרים הם של הרצועה הצולבת הקדמית.
    בכל מקרה, ניתן לחיות עם רצועה קרועה . במידה ואינך סובלת מחוסר יציבות של הברך דבר המתבטא ב"בריחות " של הברך את יכולה לחיות עם זה.
    במידה ואת סובלת מחוסר יציבות או הפרעה תפקודית הנגרמת מקרע של הרצועה יש מקום לבצע שיחזור של הרצועה.
    באשר לעתיד, ע"פ הידוע כיום בעתיד יתפתחו בברכך שינויים ניווניים מקדמים בסחוס המפרקי דבר שיגרום לכאבים ומגבלה תפקודית פרוגרסיבית. מהירות התפתחותם של שינויים אלו, קשורה במספר גורמים בינהם, משקל הגוף, סוג הפעילות שאת עושה, ציר הברך ועוד.
    לשמר את מצבך עליך להתמיד בחיזוק השרירים סביב הברך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו