נפיחות וכאבים במפרק האצבע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות וכאבים במפרק האצבע
    יאיר
    31/01/2009

שלום, אני סובל בחודש האחרון מכאבי תופת ונפיחות באצבע האמצעית במפרק התחתון הקרוב לכף היד , ביד ימין. הכאבים החלו ללא שום חבלה , אלא פשוט קמתי בבוקר במצב הזה . כרגע אני בעיצומו של טיול באוסטרליה , לפני הטיסה התחילה הנפיחות ובדקתי עם רופא המשפחה ששלח אותי לצילום לוודא שאין שבר ולאחר מכן רשם לי כדורים נוגדי דלקת, ואמר שלדעתו זה יעבר בימים הקרובים. כעבור שבועיים פניתי לבית חולים באוסטרליה בעקבות אותה בעיה ועברתי בדיוק אותו תהליך וקיבלתי בדיוק אותה תשובה כמו בארץ ותרופה , איבופרופן , כולל צילום רנטגן. כרגע , חודש אחרי אני עדיין סובל מזה ולא יכול להזיז את האצבע דבר שמפריע מאוד ומגביל את הטיול. ניסיתי לעשות תנועות שחרור בתוך קערה עם מים חמים במשך שבועיים וזה עזר רק לכמה דקות. כמו כן התרופות לא הקלו כלל. יש לציין שהכאבים הם רק באצבע אחת ורק במפרק התחתון שבה. מה דעתכם על המצב? מה מומלץ לי לעשות? שיטות שידועות כמרגיעות נפיחות במפרק? כמו כן אם יש איזו שהיא תרופה או זריקה שידועה לכם אשמח לקבל את שמה? אשמח לקבל את חוות דעתכם המקצועית ומקווה שתעזרו לי להציל את הטיול שלי!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אוסטרליה

ד''ר יונה יניב
    31/01/2009

חסרים לי פרטים כמו גילך, לכמה זמן נסעת ודיוק במיקום הכאב, באספקט הכפי או הגבי של האצבע? האם האצבע "נתקעת " לפעמים, מתי כואב יותר וכמובן בדיקה של כל המבנים, לא רק הגרמיים.
    בתוך משכך אפשר לקחת כל דבר, עד לאבחנה. האם איבופרופן לא הועיל בכלל? או שהיתה הטבה והכאב חזר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לבעיית המפרק באצבע..

יאיר
    02/02/2009

שלום ותודה על התשובה המהירה , אני בן 23 במצב בריאותי תקין לגמרי , הבעיה המדוייקת היא כזו : יש לי כאבים במפרק הקרוב ליד ביד ימין באצבע האמצעית , הכאבים הם בצד החיצוני של המפרק כלומר בגב כף היד. האצבע לא נתקעת לי בכלל , הכאבים הם כאשר אני מבצע תנועה שמפעילה את המפרק כגון יישור וכיפוף האצבע (דבר שכרגע אני לא יכול לעשות בכלל עקב הכאבים העזים) האיבופרופן לא עזר כלל , לא לכאבים ולא לנפיחות. כמו כן ניסיתי לבצע פיזיוטרפיה עצמית על יידי חימום האזור ושחרור המפרק בתנועות עדינות במשך כל יום בשבועיים האחרונים אך ללא הועיל. אני יודע שקשה לתת תשובה מדוייקת ללא בדיקות מעמיקות , אך כמו שאמרתי בזמן הקרוב אני לא אהיה בארץ והטיול הגדול שלי משתבש בגלל הבעיה הזו. אשמח לכל תשובה , עצה ופתרון למצב כגון תרופה או זריקה מסויימת , פעילות מסויימת ואם תראי לנכון גם פנייה לרופא מקומי עם בקשה מסויימת. תודה לך על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטרליה

ד''ר יונה יניב
    02/02/2009

צריך לבדוק, אבל לא רק את המפרק גם את הגיד המיישר ואת שאר האצבעות, ולכן לא יכולה להמליץ על טיפול.
    אני לא יודעת איפה אתה נמצא באוסטרליה אבל במלבורן יש קהילה יהודית נפלאה, ישנו כיר' ידיים (גם פלסטיקאי) שלדעתי ישמח לראות אותך, שמו פרופ' סורמן ויש לו אתר באינטרנט. תוכל למסור לו גם שאני הפניתי, כולל ד"ש ואם לא יוכל לעזור או אם אתה לא במלבורן או בסביבה, צור איתו קשר, הוא יעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו