פריקת כתף לאחר ניתוח לשחזור רצועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריקת כתף לאחר ניתוח לשחזור רצועות
    ארז מ.
    23/02/2009

ד"ר שלום רב, הנני בן 20 ולאחר ניתוח של שחזור רצעות. במהלך הניתוח שוחזרו הרצועות הודגם נזק היל זקס, SLAP והוכנסו עוגנים לתמיכה ויציבות הכתף. לאחר 4 שנים פרקתי את הכתף מתוך שינה. במיון בוצעה החזרה למקום של הכתף לאחר צילום שהראה פריקה קדמית מלאה ורושם של נזק היל זקס. לאחר המקרה בוצע US ובו הודגם טנדניטיס של הבייספס עם תפליט במעטפת. השאר היה תקין וב.מ.פ. על כן, מספר שאלות לי אלייך. ראשית האם מה-US ניתן ללמוד על חוברת הנזק ועל מצב טיפול עתידי מומלץ? או שיש לעשות בדיקות נוספות כדוגמת MRI ARTHRO כשם שבוצע לפני הניתוח. שנית, האם יש לחכות לראות אם תיתכנה פריקות נוספות, או יש צורך בלנתח ארטרוסקופית או בחתך מלא וזאת משום שבכל פריקה נוצר נזק בלתי הפיך לרצועות ולראש העצם? בתודה רבה, ארז מ. ההודעה מנוסחת בלשון זכר אך ההודעה מופנית ל-2 המינים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כתף

ד''ר רון ארבל
    28/02/2009

שלום ארז
    אין ספק שטרם החלטה על ניתוח חוזר יש לבצע MRI חוזר ויתכן גם CT לראות המבנים הגרמיים.
    בכל מקרה אני הייתי ממליץ לא למהר עם ניתוח חוזר אלא לעשות פזיוטרפיה ולהמתין לראות באם תהינה פריקות חוזרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו