זריקת קורטיזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי של זריקת קורטיזון

גלעד
    03/01/2011

שלום רב, אני בן 35. לפני כשנה סבלתי מבורסיטיס דו-צדדי וקבלתי זריקת קורטיזון בכל צד.
    הכאבים אמנם חלפו תוך כחודש, אבל הופיעו אצלי מספר תופעות לואי כגון:
    אדמומיות ופצעי אקנה על הצוואר והחזה, נפיחות של איזור הצוואר והפנים, דפיקות לב וכו'.
    תופעות שהלכו ודעכו במשך מספר חודשים.

יותר מאורתופד אחד אמר לי שאין לזריקות כזו השפעה. אבל הנה עובדה - אני לא היחיד !

כעת, יש לי שוב מתקפה של כאבי גב תחתון עם הקרנות חזקות לרגל שמאל.
    אתופן וארקוקסיה נותנים הקלה אבל הכאב נשאר חזק.
    הציעו לי לקבל זריקות קורטיזון ואני חושש מהתופעות שהוזכרו. רופא מומחה יעץ לי לא להסתכן בזריקה נוספת מחשש לסיבוכים חמורים יותר.

השאלה היא: האם יש סוגים שונים של קורטיזונים מוזרקים? האם ידוע על רגישות לחומרים הללו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת קורטיזון
    דנה
    09/03/2009

שלום רב, קיבלתי לפני חודש וחצי זריקת קורטיזון עקב דלקת בכף הרגל. מאותו יום התחלתי לראות לא טוב למרחק (למשל, הכתוביות בטלויזיה נהיו מטושטשות). מיד ייחסתי זאת לתופעות לוואי של הזריקה. ואולם, לפי רופא האורטופד, אין תופעות לוואי כזו מקבלת קורטיזון. גם לפי רופא עיניים, אשר בדק את הראייה שלי ורשם לי משקפיים (לפני כן הראייה שלי הייתה בסדר גמור). 1. האם זאת רק מקריות שהדרדרות הראייה חלה באותו יום שקיבלתי את הזריקה? האם ידוע לכם על הקשר בין שני הדברים? האם בכל זאת זו תופעת לוואי שתעבור עם הזמן? 2. כמה זמן בדר"כ נמשכות תופעות הלוואי של זריקת קורטיזון? תודה מראש, דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זריקת קורטיזון

הוספת תגובה

• זריקת קורטיזון

ד''ר יונה יניב
    10/03/2009

אין קשר כזה. כמות הסטרואידים המוזרקת בזריקה כזו היא קטנה ביותר ומינון כזה לא יכול לגרום לירידה בראיה .
    איזה תופעות לואי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת קורטיזון - תופעות לוואי

עינת
    21/05/2010

שלום,

לאחר שהובחנה אצלי טרוכנטריק בורסיטיס בשני המפרקים באגן - קיבלתי זריקת סטרואידים בצד אחד
    - תופעות הלוואי היו קשות..התקפת אקנה על הפנים והצוואר וכן בגב בעליון, מחזור חודשי של 13 יום
    וכן קצת שיעור בצידי הפנים. רציתי לדעת האם אלו תופעות נורמליות ומוכרות לאחר זריקה מקומית אחת. האם השיעור שעל הפנים אמור לעבור בעצמו לאחר תקופה מסויימת (אני כבר חודשיים לאחר הזריקה). באקנה טיפלתי בעזרת אנטיביוטיקה מיוחדת.

בברכה,עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם התןפעןת האלה עברו

דניאל
    05/03/2015

שמי דניאל, הזריקו לי קורטיזון בגלצ חשש לבקע דיסק והפנים שלי נפןחות כבק מעל חודש, יש לי שיעור שלא היה בפנים. רציתי לדעת עינת אם משהו השתנה אצלך. גל רופא שהתייעצתי איתו אמר שזה עניין של זמן אבל אף אחד לא ידע כמה זמן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקה

ד''ר יונה יניב
    23/05/2010

לא, לא מוכרות לי תופעות כאב לאחר הזרקת סטרואידים מקומית. אבל - תלוי מה היה החומר המוזרק - ייתכן והוא משפיע על ייצור סטרואידים עצמית ולא סטרואיד בעצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו